Speedway 10.08.2017

Yyterissä SM-liigaa lauantaina

Porin Nopea Racingin Timo Lahti. Kuva: Matias Hirsimäki

Speedwayn SM-liigan kauden seitsemäs ottelu ajetaan lauantaina Porin Yyterissä. Sarjakärki Varkauden Ankkurit on tällä kertaa lepovuorossa, sillä joukkueen kuljettajista Jesse Mustonen ja Niklas Säyriö ovat edustustehtävissä Euroopassa. Säyriö ajaa Tšekissä alle 19-vuotiaiden Euroopan Cupissa Divisovin radalla ja Mustonen taistelee ruohoradan Euroopanmestaruudesta Saksan Hertingenissä. Yyterissäkin silti riittää kovan luokan kuljettajia, kun Wasamien kauden ensimmäinen kotiottelu ajetaan Porissa. Timo Lahden johdolla paikan päällä on käytännössä kaikki Suomen parhaat kuljettajat.

Lauantain jälkeen SM-liigasta on ajamatta vielä kolme ottelua. Suomenmestaruuden tavoittelu jatkuu ensi viikon keskiviikkona Nokialla, aivan Porintien tuntumassa olevalla Koukkujärven radalla. Sen jälkeen vuorossa on jälleen kansainvälisen kalenterin pakottama lyhyt tauko, kunnes Hyvinkäältä sateen takia siirretty ottelu ajetaan 11. syyskuuta. SM-liiga päättyy Porin Yyteriin 16. syyskuuta, jolloin varmuudella saadaan tämän vuoden Suomenmestari kukitettua.

Toinenkin Suomenmestaruus on vielä tällä kaudella speedwayssa ratkaisematta, sillä pariajo tekee paluun muutaman vuoden tauon jälkeen kotimaiselle speedwaykartalle. Seitsemän suomalaista kerhoa on ilmoittautunut mukaan, kun mestaruus on tarjolla 38. kerran. Pariajon SM-finaali ajetaan Kuusankoskella syyskuun 9. päivä.

Mutta ensimmäisenä listalla on siis speedwayn SM-liigan seitsemäs ottelu lauantaina. Ajajaesittely pärähtää käyntiin Yyterin radalla kello 13.00.

SPEEDWAYN SM-LIIGA, OTTELU 8 PORI 12.8.2017, KOKOONPANOT
WASAMAT 17”: 1) Alexander Edberg SE, 2) Niko Siltaniemi, 3) Jooa Partanen, 4) Aarni Heikkilä.
KOTKAT: 1) Antti Vuolas, 2) Niilo Vuolas, 3) Arttu Pentinmäki, 4) Allan Angelstok EE.
SAND BLOWERS: 1) Marko Hyyryläinen, 2) Timi Salonen, 2) Janne Nyman, 4) Toni Hyyryläinen.
PORIN NOPEA RACING: 1) Timo Lahti, 2) Jari Mäkinen, 3) Teemu Lahti, 4) Henri Ahlbom.

Teksti: Petteri Pohjola, Speedwaysanomat

Uusimmat

Lisää aiheesta

Speedway