Ralli 28.05.2017

Yrjölä voitokas Rally Trophyssä, Vanhala jatkaa sarjakärjessä

Kuva: 1400 Trophy -luokan tiedotus

Kaasujalka ralli toimi Rally Trophyn kesäkauden avauskilpailuna.

Seitsemän erikoiskokeen reitille sarjakärjessä lähti Tuomo Vanhala. Jo ilmoittautuneista nähtiin, että sarjassa kolmantena ollut Jere Paananen jättää tämän kisan väliin. Myöskään sarjanelosta, Santeri Kotamäkeä, ei viivalla nähty, mutta muilta osin koko sarjan kärki oli mukana.

Kilpailu avattiin vajaan yhdeksän kilometrin erikoiskokeella, jolle pohja-ajan ajoi Mikke Yrjölä, Jani Laaksosen hävitessä 5,4 sekuntia. Kolmas oli Riku Rantasalo, neljäs Tuomo Vanhala ja viides Tomi Huttunen.

Sama tahti jatkui myös hieman alle kahdeksan kilometrin toisella erikoiskokeella: Yrjölälle pohjat, eroa tosin vain 0,2 sekuntia Rantasaloon. Kolmas oli Teemu Varjo, neljäs flunssainen Pasi Laaksomaa ja viides Laaksonen, joka hävisi Yrjölälle alle kolme sekuntia

Kolmannella, 12 km pituisella erikoiskokeella, pohjat menivät jälleen Mikke Yrjölän nimiin. Rantasalo oli jälleen toinen, 3,5 sekuntia hävinneenä, kolmas Laaksomaa, neljäs Huttunen ja viidentenä Janne Luhtanen. Taukoa edeltävällä erikoiskokeella oli yhtä paljon mittaa kuin mitä kolmannellakin, ja Pasi Laaksomaa heräsi, ja veti pohjat 2,5 sekunnin erolla Tomi Huttuseen. Kolmantena oli Jani Laaksonen, neljänneksi jätettiin Mikke Yrjölä, ja viides oli Riku Rantasalo.

Yrjölä oli kuitenkin tauolla johdossa, 14,4 sekunnin erolla Rantasaloon. Kolmas, 16,2 sekunnin erolla, oli Laaksomaa, neljäs Laaksonen 21,5 perässä kärjestä, ja viides Huttunen 26,6 erolla kärkeen. Tauon jälkeen ajettiin vielä kolme erikoiskoetta, kaikki jo kertaalleen ajettuja mutta pääosin toiseen suuntaan ja hieman muutettuina.

Viidentenä ajettiin ensimmäinen erikoiskoe vastakarvaan ja pohjat menivät Pasi Laaksomaalle 2,3 sekunnin erolla Tomi Huttuseen. Kolmas oli Yrjölä, neljäs Tuomo Vanhala ja viides Jani Laaksonen. Yrjölä vastasi heti kuudennella erikoiskokeella, 2,6 sekuntia takaisin Laaksomaalta. Kolmas tällä kertaa Huttunen, neljäs Rantasalo ja viides Vanhala.

Viimeiselle erikoiskokeelle lähdettäessä Yrjölä johti 15,5 sekunnin erolla Laaksomaata, kolmas Rantasalo, neljäs Huttunen ja viidentenä Laaksonen.

Yrjölä ei päästänyt Laaksomaata yllättämään, vaan ajoi 4,6 sekunnin pohjat Laaksomaahan nähden ja voitti täten 20,1 sekunnin erolla kilpailun. Erikoiskokeella kolmanneksi nopein oli Laaksonen, neljäs Rantasalo ja viides Vanhala.

Kolmanneksi nopein kilpailussa oli Riku Rantasalo: hän hävisi puolisen minuuttia. Neljäs ja nopein V1600-luokassa oli Tomi Huttunen ja viides Jani Laaksonen.

Yleisen 1400-luokan kolmikko, Yrjölä, Laaksomaa, Laaksonen, olivat ainoat lähtijät ja myös maaliin tulijat. Junioreissa ylivoimainen voitto meni Rantasalolle kahden minuutin erolla Risto Aspegrenin nähden, ja kolmas Miro Pihlajamäki.

V1600-puolella junioreissa voittoon Tomi Huttunen, 16 sekunnin erolla Tuomo Vanhalaan ja kolmas Tommi Mäkinen minuutin erolla Huttuseen. Yleisen V1600-luokassa yksi osanottaja ja myös maaliintulija, Jani Koskinen. Nuorten luokan voittaja Sami Pajari olisi tällä kertaa ”joutunut tyytymään” junioreissakin toiseen sijaan Huttusen jälkeen.

Sarjapisteissä korkeimman potin kerää Tomi Huttunen ja nostaa itsensä samalla sarjassa viidenneksi. Kärkikaksikko jatkaa ennallaan, Tuomo Vanhala kärjessä ja vajaan kahden pisteen erolla Pasi Laaksomaahan.

Sarja siirtyy nyt kesätauolle, ja seuraavan kerran ajetaan vasta elokuussa Kaavilla Koillis-Savo -rallin merkeissä.

Lisätietoa sarjasta ja 1400 Trophy luokasta löytyy sarjan sivuilta täältä.

Teksti: 1400 Trophy -luokan tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli