Ralli 27.06.2019

Ypres Historic Rallissa kuusi suomalaisparia

Hyvinkääläisellä Pentti Veikkasella sekä kartturi Timo Jaakkolalla on suomalaisittain parhaat asetelmat taistella oman kategorian (3) pistejohtoon pääsemistä. Kuva: Kari Ali-Rantala

Historic-rallien EM-sarja jatkuu Belgiassa vain viikko juhannuksen jälkeen kesäkuun viimeisenä viikonloppuna Las Vegas Ypres Historic Rallyn merkeissä. Yhteensä 45 paria taistelee EM-pisteistä kauden neljännessä osakisassa. Erikoiskokeita on 14 ja niillä on yhteensä mittaa noin 170 km.

Suomalaisautokuntia kisaan lähti kuusi; Ville Silvasti – Risto Pietiläinen Lancia 037, Pentti Veikkanen – Timo Jaakkola Porsche, Esa Peltonen – Jyrki Saarto Starlet, Klaus Wilkman – Hanna Valonen Triumph, Teuvo Hämäläinen – Pirjo Rosberg Starlet ja Elias Kivitila – Timo Tuominen BMW 2002.

Ykköskategoriassa ainoa suomalaispari on Elias Kivitila ja Timo Tuominen. Pisteissä Kivitila on kuljettajista kuudentena ja Tuominen karttureiden puolella viidentenä 25 pisteellä, jotka on saatu Espanjasta ja Tsekistä. Kategorian kärkikolmikko; Ernie Graham, Antonio Parisi ja Heiko Dlugos, ovat kaikki mukana Belgiassa. Piste-erot ovat heillä pienet: 53-51- 49.

Kakkoskategoriassa ei suomalaisedustusta ole, mutta kolmosessa useampia. Itävaltalainen Karl Wagner on hallinnut tänä vuonna tätä ikäkautta. Porsche-mies keskeytti kauden avauksessa, mutta otti voitot kahdesta seuraavasta. Pistesaldo kolmen kisan jälkeen 40 pistettä. Seuraavat sijat ovat suomalaisten hallussa: Pentti Veikkanen on kakkosena 33 pisteellä, Klaus Wilkman kolmantena 31 pisteellä ja Esa Peltonen on neljäs pistein 25. Kartturit ovat samoilla sijoilla ja samoilla pisteillä.

Neljännessä kategoriassa Ruotsin Mats Myrsell on nykäissyt jo kaulaa muihin. Sierra Cosworthilla ajava Myrsell on kerännyt pisteitä jo 55. Antonio Sainz Subarulla on 13 pistettä perässä ja Will Graham BMW M3:lla kuuden pisteen päässä Sainzista.

Ville Silvasti vaihtoi täksi kaudeksi Lancia 037:aan, ja valitettavasti epäonni on häirinnyt tuloksen tekemistä. Silvasti on pisteissä viidentenä nimimerkillä ”Lucky” ajavan italialaisen jälkeen. Silvastilla on pisteitä 14 eli 19 vähemmän kuin Luckylla.

Kolmen osakisan jälkeen tiimin välisessä kilpailussa Suomen Historic Rally Club Finlandin ykkösjoukkue on johdossa kymmenen pisteen erolla Scuderia Coppa Amiciin. Samalla pistemäärällä 87 kolmantena kahdentoista joukkueen listalla on Rododendri Historic Rally.

Ralli alkaa perjantaina iltapäivällä ja päättyy lauantaina alkuillasta.

Teksti: Kikka Kuosmanen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli