Crosskart 18.07.2019

Yllätysnimi lähtöviivalla Joensuun crosskart-osakilpailussa

Lauantaina FinRX-osakilpailussa nähdään mielenkiintoinen isä-poika-kaksikko, kun Mathias Hertén sekä hänen poikansa Emil tarttuvat rattiin. Kuva: APR Competitionin tiedotus

Crosskartien FinRX-sarja jatkuu lauantaina Joensuussa. Xtrem-luokassa on mukana yllätysnimi, kun kokenut moottoriurheilumies Mathias Hertén osallistuu historian ensimmäiseen crosskart-kilpailuunsa. Xtrem Junior -luokassa nähdään myös Mathiaksen poika Emil. Molemmat kilpailevat Joensuussa APR Competition -kilpatiimin nimissä.

Tulevana lauantaina Joensuussa nähdään poikkeuksellinen isä-poikakaksikko radalla. 12-vuotias Emil Hertén jatkaa kilpailemista Xtrem Junior -luokassa, ja lisäksi Emilin isä Mathias osallistuu ensimmäiseen crosskart-kilpailuunsa. Mathias Hertén ajaa tällä hetkellä Legends-rataluokassa, mutta aikoo nyt kokeilla siipiään crosskartin ohjaimissa Xtrem-luokassa.

– Ajan lauantaina MW-Racingin autolla, joka on tällä hetkellä matkalla Espanjasta Suomeen. Auto on tämänvuotinen ja sillä on ajettu vasta yksi kilpailu. Tarkoitus on testata autoa ja lajia, valaisee Mathias.

Isä-Herténillä ei ole lähes mitään kokemusta crosskartin ajamisesta, mutta mies tähtää lauantaina hyviin tuloksiin. Herténin testaukset voivat kuitenkin jäädä hyvinkin lyhyeksi, sillä Espanjasta matkalla oleva kilpuri saattaa olla perillä Joensuussa vasta lauantaina.

– Tämä on ensimmäinen crosskart-kilpailuni, en ole tätä ennen ajanut metriäkään crosskartilla kilpaa. Olen ainoastaan istunut Emilin autossa ja ajanut pari kierrosta vaihteita testaten, se on ainoa kokemus lajista ennen tätä kisaa. Soraradat ovat kyllä tuttuja jokkiksesta, joten hyvällä mielellä lähdetään kisaamaan. Finaalissa pitää olla, suunnittelee Uusikaarlepyyssä asuva Hertén.

Mathiaksen poika Emil kisaa Xtrem Junior -luokassa. Ensimmäisessä osakilpailussa Emil ei ehtinyt saada kilpailukilometrejä alleen, kun vaihdelaatikko sanoi sopimuksen irti, eikä varaosia ehditty saada ajoissa. Toisessa osakilpailussa Virroilla Emil sai vihdoin ajaa ensimmäisen osakilpailunsa, mikä toi arvokasta kokemusta nuorelle miehelle.

– Emilin vauhti kasvaa koko ajan. Xtrem Junior -luokassa ajavat 12-16-vuotiaat, joten luokan sisällä on luonnollisesti valtavat erot. Emil täytti tänä vuonna 12 ja suurin osa muista kilpailijoista on 15-vuotiaita. Nyt on pääasiana oppia ja harjoitella, parin kolmen vuoden päästä voidaan odottaa jo kärkisijoituksia, tuumaa Mathias Hertén.

Joensuun kilpailut alkavat aika-ajoilla ja alkuerillä klo 11.00. Semifinaalit ajetaan alkaen klo 15.00 ja finaaleihin päästään käsiksi klo 16.30 alkaen.

Teksti: APR Competitionin tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Crosskart