Cross Country 16.04.2018

Yli 370 kuskia cross country -avaukseen

Miro Lehto voitti Cross Countryn Suomen mestaruuden viime vuonna. Kuva: Marko Vihriä

Offroad-moottoripyörien cross countryn kesäkauden avaukseen Parolannummelle ensi lauantaille ilmoittautui yli 370 ajajaa. Kyseisessä Panssari CC -kilpailussa ajettavassa SM-sarjan ensimmäisessä osakilpailussa on mukana reilut pari kymmentä kuljettajaa.

Panssari CC SM IX -kilpailu järjestetään Hattulan Parolannummella lauantaina 21. huhtikuuta. Kilpailun järjestäjinä toimivat Kangasalan Moottorikerho (KaMoKe) ja ISDE Tuki ryhmä, ja kilpailun tuotto ohjataan enduron Suomen maajoukkueille.

Panssari CC on perinteinen kesäkauden avaava kilpailu, jossa on usein nähty kuuden sadan molemmin puolin oleva osallistujajoukko. Järjestäjät uskovat, että tänä vuonna jäätiin selvästi aiemmasta sen takia, että talvi ei meinaa hellittää otettaan. Kilpailuun ilmoittautui 374 ajajaa, mikä on suuri määrä sekin.

– Meidän pitää olla realistisia osallistujamäärän suhteen. Keli varmasti ”pelotti” kuskeja. Veikkaan, että sellaiset 150 ajajaa jäi ilmoittautumatta, KaMoKen Reijo Kivelä arvioi.

– Järjestäjähän ei voi kelille mitään, mutta teemme kaikkemme, jotta kisa päästään ajamaan olosuhteisiin nähden parhaalla mahdollisella tavalla. Todennäköisesti joudumme soveltamaan reitin suhteen. Nastarenkaiden käytön päätimme sallia jo aiemmin.

Panssari CC:ssä käynnistyvään, kolmiosaiseen Mobius SM Cross Countryn Suomen mestaruussarjan avausosakilpailuun ilmoittautui 21 kuljettajaa. Mukana on hallitseva Suomen mestari, Turun Moottorikerhon Miro Lehto. Ennakkoon kovia nimiä listalla ovat ainakin Helsingin Moottorikerhon Toni Eriksson, Espoon Moottorikerhon Roni Salin, Asikkalan Moottorikerhon Joni Kaivolainen ja Sipoon Moottorikerhon Henry Olenius. Mielenkiintoisia kuljettajia ovat myös motocrossin puolella tulosta tehneet Vantaan Moottorikerhon Suomen mestari Aki Manninen sekä Espoon Moottorikerhon Jami Numminen.

Panssari CC avaa perinteisesti Cross Countryn SM-kauden. Kuva: Marko Vihriä

Luvassa vilkas kilpailupäivä

Parolannummella käynnistyvät myös naisten, alle 20-vuotiaiden (U20) sekä 40- ja 50-vuotiaiden veteraanien (V40, V50) Suomen Cup -sarjat.

Kansallisina luokkina nähdään nuoret, 60-vuotiaat veteraanit (V60), classic, B ja harraste. Viimeksi mainittu on ennakko-odotusten mukaisesti kilpailun suurin luokka 147 ilmoittautuneella.

Kilpailulauantai käynnistyy naisten, nuorten, V60:n ja classicin tunnin mittaisella lähdöllä kello 9:00. Toisena starttina on kahden tunnin mittainen B:n ja V50:n lähtö kello 10:30. Kolmantena matkaan päästetään kaksituntiseen kilpailuunsa SM-luokka (A), V40 ja U20 kello 13:00. Päivän päättää kaksituntisella kilpailullaan harraste kello 15:30.

Kilpailupaikka sijaitsee Hattulan Parolannummella, varuskunta-alueella osoitteessa Parolannummentie 291 (Parolan vanha lentokenttä).

Kilpailu on yleisölle maksuton. Paikalla on buffet.

Kilpailun lisämääräys, lähtöluettelo ja kilpailunumerot löytyvät Kalkku ry:n nettisivulta.

Mobius SM Cross Country -sarjan pääyhteistyökumppani on Mobius. SM-sarjan muita yhteistyökumppaneita ovat Bike & Boat World, Biolan, Blå Band, Duell, KTM, Mitas (Motorengas), Motopalvelu Niemitalo, Nilfisk, OFFROADPro, Olvi, Racingbike, TSMU Extreme Areena, Wheel Factory ja Yamaha.

Panssari CC SM IX

SM-sarjan 1. osakilpailu
– Mobius SM Cross Country

Perinteinen Panssari Cross Country -kilpailu järjestetään jo yhdeksännen kerran. Kyseessä on ISDE-tukikilpailu ja sen tuotto ohjataan Suomen enduromaajoukkueille.

Ajankohta
lauantai 21.4.2018

Kilpailupaikka
Parolannummentie 291, Parolannummi, Hattula

Järjestäjät
Kangasalan Moottorikerho ry www.kamoke.fi
ISDE Tuki ryhmä

Mukana olevat luokat
A (SM), naiset (Suomen Cup), V40 (40-vuotiaat veteraanit, Suomen Cup), V50 (50-vuotiaat veteraanit, Suomen Cup), U20 (14-20-vuotiaat, Suomen Cup), nuoret, B, V60 (60-vuotiaat veteraanit), classic, harraste

Ilmoittautuneita
374kpl

Aikataulu
1. lähtö
ajoaika 1h
klo 9:00 naiset, nuoret
klo 9:01 V60, classic
ilmoittautuminen ja katsastus klo 7:00 alkaen
palkintojenjako klo 11:00

2. lähtö
ajoaika 2h
klo 10:30 B, V50
ilmoittautuminen ja katsastus klo 8:00 alkaen
palkintojenjako klo 13:30

3. lähtö
ajoaika 2h
klo 13:00 A (SM), V40, U20
ilmoittautuminen ja katsastus klo 10:00 alkaen
palkintojenjako klo 16:00

4. lähtö
ajoaika 2h
klo 15:30 harraste
ilmoittautuminen ja katsastus klo 12:00 alkaen
palkintojenjako klo 18:00

Lisämääräys, lähtöluettelo & kilpailunumerot (Kalkku ry)

Mobius SM Cross Country 2018

21.4. Hattula / Parolannummi (Kangasalan Moottorikerho & ISDE Tuki ryhmä)
21.7. Jämsä (Jämsän Seudun Moottorikerho)
20.10 Säkylä (Rauman Seudun Moottorikerho)

Panssari CC SM IX Facebookissa

Cross country -lajisäännöt

Mobius SM Cross Country
www.SMcrosscountry.fi
www.Facebook.com/SMcrosscountry
www.YouTube.com/81mediafinland1

Suomen Moottoriliitto

 

Teksti: Marko Vihriä / Mobius SM Cross Country -sarjan promoottori

Uusimmat

Lisää aiheesta

Cross Country