Ralli 23.10.2019

Ylen MM-rallitoimittaja Riku Salminen kiertää kisoja ympäri maailmaa – Teki oman rallidebyyttinsä Petäjävedellä

Riku Salminen ja Riku Tahko. Kuva: Annu Huumarkangas / AKK.

Viime lauantaina Petäjävedellä ajetussa Kyläseppä-rallissa nähtiin mielenkiintoinen debyytti, kun paremmin Ylen urheilutoimittajana tunnettu Riku Salminen kartturoi ralliautoilija Riku Tahkoa.

Ensimmäistä kertaa ralliauton kyydissä Salminen ei kuitenkaan ollut.

– Ensimmäistä kertaa olen ollut ralliautossa Ott Tänakin kyydissä vuonna 2015. Sinä vuonna Tänak ajoi Fordin WRC-autolla ja Ruuhimäki oli Neste Rallin testierikoiskokeena. Vuoden päästä siitä olin Esapekka Lapin kyydissä Ouninpohjan testeissä. Vuonna 2018 ja 2019 luin Tahkolle nuotteja Harjun erikoiskokeella. Jos näistä saan valita, niin Tahko on minun ykköskuljettajani, Salminen naurahtaa.

“Suomessa järjestetään vuosittain uskomattoman hieno MM-ralli”

Rallin MM-sarjan televisioinnista vuoden 2019 alusta saakka Suomessa on vastannut Yle. Televisiointien myötä Riku Salminen on päässyt näkemään MM-ralleja ympäri Euroopan. Matkalla tavattujen ihmisten ja omien kokemuksien kautta on syntynyt arvostusta kotoista Neste Rallia kohtaan.

– Suomessa järjestetään vuosittain uskomattoman hieno MM-ralli. Tämä ei ole pelkästään sinivalkoisilla laseilla sanottu, vaan muutkin arvostavat kisan järjestelyjä. Kaupunki ja majoitukset ovat talleille aivan kisakeskuksen tuntumassa ja kaikki järjestelyt toimivat todella saumattomasti, Salminen kehuu.

Teksti: Neste Ralli / Viestintä.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli