jokamiehenluokka 08.06.2016

Ylämyllyn EVK-SM-kilpailuun 160 kuljettajaa: Luvassa on yli 100 rajua yhteislähtöä

Kuva Arto Piiroinen.

Moottorit jyrähtävät jälleen käyntiin ensi viikonloppuna Ylämyllyn Moottoriurheilukeskuksessa, kun Suomen parhaat jokamiehenluokan EVK-kilpurien kuljettajat taistelevat SM-herruudesta. Luvassa on yli 100 rajua yhteislähtöä, joissa kova yritys ja tiukat tilanteet ovat lajiin kuuluvia. Myös nuoret ajavat oman SM-kilpailunsa sekä pippuriset Crosskart-autot oman SM- osakilpailunsa.

Jokamiehenluokan SM-tittelistä on ajettu aiemmin Joensuun UA:n toimesta vuonna 2001, jolloin kaasuteltiin Yleisen luokan SM- kilpailu. Viime vuodet seura on nimenomaan keskittynyt etuveto- ja kardaaniautoihin, sillä joukkuekilpailua EVK-liigaa on ajettu jo yhdeksänä syksynä peräkkäin.

– Meille tämä EVK-luokka sopii nykyään oikein hyvin. Sen suosio kasvaa koko ajan ja sitä myös arvostetaan. Monet näistä kuljettajista ovat ajaneet meillä liigassa, joten rata on heille tuttu.Voimme sanoa ihan reilusti, että tästä radasta tykätään ja siksi tänne tullaan, selvittää kilpailun johtaja Mikä Väänänen

– Ylämyllyn rata on sopivan vauhdikas ja sisältää aika paljon asfalttia. Lisäksi vuonna 1981 valmistunutta rataa on koko ajan parannettu ja muotoiltu nykypäivän autoille ja kuljettajille mieleiseksi. Meillä on kaikki valmista viikonloppua varten. Toivon, että tulee jälleen rehti, mutta tiukka taisto mestaruudesta, lisää Väänänen.

Jokamiehenluokka on edelleen suosituin autourheilulaji. Osanottaja määrät vaihtelevat pääasiassa 50-400 kuljettajan välillä ja kisoja järjestetään vuodessa reilu 100. Mukana on myös nuoria 15-vuotta täyttäneitä harrastajia sekä naiskuljettajia. ”Jokkiksen” tuotemerkki on myyntivelvoite, sillä jokainen kilpailuun osallistunut auto pitää myydä sitä haluavalle toimitsijalle tai kilpailijalle nykyään 1400 euron hintaan.

– Autokauppaa tullaan tekemään varmasti kovasti, sillä SM-kilpailussa käytettävä kalusto on parempaa ja kiinnostaa ostajia. Perinteisesti autoja tullaan ostamaan ympäri Suomea.

Moni haluaisi auton täältä vaikka meidän tulevaan liiga-kisaan, päättää Mika Väänänen.

Joensuun UA:n Mikko Turunen on yksi maakunnan suosikeista Ylämyllyn SM-kilpailussa. Kuva Arto Piiroinen.

Joensuun UA:n Mikko Turunen on yksi maakunnan suosikeista Ylämyllyn SM-kilpailussa. Kuva Arto Piiroinen.

Mestaruustaistosta tulee varmasti tiukka. Kahden edellisen vuoden mestarit Juvan UA:n Janne Viitikko ja MRT:n Juha Salonen saavat vastaansa kovat paikalliset haastajat Joensuun UA:n Antti Kärkisen, Mikko Turusen ja Jonne Merenniemen johdolla. Isäntäseurasta lähtöviivalle asettuu 28 kuljettajaa, joka on todella ilahduttava määrä.

Viime vuoden Yleisen luokan SM-ykkönen Vesannon Teppo Puttonen on nuoresta iästä huolimatta kokenut kuljettaja ja haluaa varmasti voittaa. Viivalla myös viime vuoden EVK-SM kakkonen Kari-Pekka Koivisto Akaan Moottorimiehistä sekä tämän vuoden Asafalttikunkku Suonenjoen UA:n Juha Rytkönen.

Maakunnan kärkikaartiin kuuluvat Nurmeksen UA:n Sami ja Kimmo Vainionpää, Koillis-Savon UA:n Samuli Kiiskinen ja Keski-Karjalan UA:n Juha Niiranen ovat kokeneita kuljettajia ja hyviä ehdokkaita palkintokorokkeelle.

Kilpailut alkavat Ylämyllyn Moottoriradalla ensi lauantaina klo 11.00 ja jatkuvat sunnuntaina klo 10.00.

Teksti: Arto Piiroinen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Jokamiehenluokka