Rallicross 05.08.2019

Yksi lähtö pilasi Grönholmin viikonlopun Kanadassa

Niclas Grönholmin kilpailu meni pieleen Kanadassa. Kuva: GRX Team.

Niclas Grönholm hallitsi rallicrossin MM-sarjan Kanadan osakilpailun karsintaeriä ja valtasi paalupaikan nopeimpana semifinaaleihin myöhään sunnuntai-iltana Suomen aikaa. Vaikka suomalainen GRX Taneco Teamin -kuljettaja oli tehnyt vakuuttavaa jälkeä karsintaerissä, menivät mahdollisuudet taistella osakilpailuvoitosta semifinaalin starttiin, jossa Grönholm hiukan epäonnistui.

Lajin luonne tuli karusti esiin, kun Grönholm jäi lopulta erässään neljänneksi ja pettymyksekseen karsiutui finaalista.

– Kun lähtee karsintaerien jälkeen johtajan paikalta semeihin, niin odotukset olivat tietysti korkealla. Yksi ei aivan täydellinen lähtö ja koko viikonlopusta tuli aikamoinen pettymys. Vauhti oli kunnossa ja auto toimi hienosti, mutta tällaista tämä välillä on. Pitää nyt analysoida tapahtumat ja sitten vain jatketaan taas seuraavaan kisaan. Vielä on kolme osakilpailua jäljellä ja kolme mahdollisuuttaa ajaa voitosta, Grönholm summasi.

GRX Taneco Teamin toinen kuljettaja Timur Timerzuanov onnistui paremmin ja ajoi finaalissa kolmanneksi. Se toi myös tallille tärkeitä pisteitä MM-sarjassa. Tallien pisteissä Marcus Grönholmin johtama GRX Taneco Team on toisena 16 pistettä johtavaa Team Hansenia perässä. Kuljettajien pisteissä Niclas Grönholm on neljäntenä 28 pistettä johtavasta Kevin Hansenista.

Rallicrossin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Ranskassa elokuun lopulla.

Teksti: GRX Team.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross