Ralli 10.06.2017

Yksi jarrutusvirhe pudotti Salon viidenneksi Kouvolassa

Juha Salo sijoittui kesäkauden toisessa SM-rallissa viidenneksi. Kuva: Merita Mäkinen

SM1-luokan hallitseva Suomen mestari ja Hannu´s Senior Rally Teamin kaksikko Juha Salo ja Jarno Ottman ovat sijoittuneet kesäkauden toisessa ralli SM-sarjan osakilpailussa Kouvolassa viidenneksi. Rallin voittoon ajoi SM-pisteiden ulkopuolella kilpaillut Kalle Rovanperä.

Kahden erikoiskokeen jälkeen Salo ajoi rallissa kolmantena kunnes menetti otteensa toiseen sijaa ja kilpailun korkeimpiin SM-pisteisiin rallin kolmannella erikoiskokeella.

– Virhe tapahtui shikaaniin jarrutuksessa. Painoin jarrua noin sata metriä ennen hidasteiksi asetettuja tuoreheinäpaaleja, mutta sateen kastelemalla tiellä en saanut auton vauhtia riittävästi hidastettua. Käänsin auton väkisin shikaaniin sisälle, sen seurauksena Peugeot kääntyi vaakatasossa poikittain ja syöksyi nokka edellä ojaan. Moottori sammui ja siinä rytäkässä meni reilut 20 sekuntia ylimääräistä aikaa.

Rallin maalissa Salo harmitteli virhettään, mutta totesi muutoin olleensa kohtuullisen tyytyväinen vauhtiinsa.

– Kun erikoiskokeet ajettiin toiseen kertaan niin silloin olisi pitänyt pystyä iskemään paremmin. En vain päässyt sellaiseen lyöntiin, jolla olisin voinut taistella neljännestä sijasta. Yritin, mutta en onnistunut.
Kun ralli SM-sarjasta on kaksi osakilpailua ajamatta, Salo ja Ottman ajavat sarjan yhteispisteissä toisena. Välimatka Kouvolassa keskeyttämään joutuneeseen Teemu Asunmaahan kaventui 12 pisteellä.

– Teemu joutui täällä keskeyttämään ja se tilanne olisi pitänyt hyödyntää paremmin. Mutta sarja jatkuu ja tässä on paljon kilometrejä jäljellä, ja mitä vain voi vielä tapahtua, Salo muistutti.

Ralli SM-sarja siirtyy seuraavaksi keskikesän mittaiselle tauolle. Sarjan seuraava osakilpailu SM Oili Jalonen ralli ajetaan 8.-9. syyskuuta Uudenkaupungin ympäristössä Varsinais-Suomessa. Sarjassa ajetaan kaikkiaan kahdeksan osakilpailua. Kausi päättyy syyskuun lopulla RealPark – Lake City Rallyyn Tampereelle.

Tuloksia, SM O.K. Auto-ralli, Kouvola:
1. Kalle Rovanperä – Risto Pietiläinen Skoda 39:46,3
2. Juuso Nordgren – Mikael Korhonen Skoda + 27,7
3. Marko Mänty – Joni Mäkelä Skoda + 28,4
4. Jesse Turunen – Kari Kallio Hyundai + 51,8
5. Juha Salo – Jarno Ottman Peugeot + 1:00,5

SM1-luokan pistetilanne 5/7 osakilpailua:
1. Teemu Asunmaa –  Jonne Halttunen Skoda 99
2. Juha Salo – Jarno Ottman Peugeot 73
3. Marko Mänty – Joni Mäkelä Skoda 59

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli