Ralli 19.12.2019

Ykkösryhmälle oma kategoria HRT-sarjassa

Raimo Linden ykkösryhmän Celicallaan tämän vuoden Peurunkarallissa. Kuva: Marko Kyöstilä

Historic Rally Club Finlandin organisoimassa Historic Rally Trophy -sarjassa ykkösryhmäläiset saavat kaudella 2020 oman kategoriansa, jossa moottorin kuutiotilavuuden mukaan kategorian mestaruudesta ajetaan neljässä luokassa. Ykkösryhmällä on Suomessa vahva rallihistoriakin, jota HRCF haluaa näin kunnioittaa.

Ryhmän 1 autot ovat tähän asti ajaneet ikäkauden 3 (-> -81 autot) luokissa riippumatta auton ikäkaudesta. Useana vuonna tämän kategorian mestaruus onkin mennyt juuri 1-ryhmäläiselle autokunnalle. Muutoksen tavoitteena on aktivoida talleissa seisovia 1-ryhmän autoja takaisin kilpailuihin sekä luoda pienikuutioisille autoille mielekäs ja edullinen tapa kilpailla tasapuolisesti.

1-ryhmän mestaruudesta ajetaan luokissa 1–4, joista löytyvät omat luokat enintään 1000-, 1300-, 1600- ja yli 1600-kuutioisille autoille.

1-ryhmän ”ikäkausi” ajaa kilpailuissa lähtöjärjestyksessä ensimmäisenä luokkanumeroinnin mukaisesti.

HRT-sarjassa ajetaan mestaruudesta ensi vuonna siis viiden (ykkösryhmä sekä autot -> -69, -> -75, -> -81, -> -90) kategorian lisäksi nuottisarjassa sekä tasanopeusluokassa.

Näytösajoluokka HRT-osakisoissa

Uusi näytösajoluokka tarjoaa ns. matalan kynnyksen mahdollisuuden harrastaa historic-rallia. Uusi luokka tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden käydä ajamassa historic-autoilla hienoilla suomalaisilla ralliteillä ilman kilpailun tuomaa ”turhaa puristusta”, kun erikoiskokeilta ei oteta tälle luokalle aikoja. Tämä luokka starttaa reitille tasanopeusluokan jälkeen ennen varsinaisia historic-luokkia.

Näytösajoluokassa ei välttämättä tarvita kilpailijalisenssiä, vaan luokkaan voi osallistua myös AKK:n tutustumislisenssillä, mutta autokunnassa vähintään toisella kuljettajalla tulee olla voimassa oleva rallitutkinto. Uusi luokka toimii mainiona mahdollisuutena aloittaa historic-kilpailu-ura tai sitten jatkaa harrastamista vielä sen jälkeenkin, kun ns. kelloa vastaan kilpaileminen ei enää tunnu mielekkäältä. Tavoitteena on siis pitää harrastamisen kynnys mahdollisimman matalana.

Luokkaan osallistuva auto voi olla ikäkausilta E-J2, eli mukana ovat kaikki HRT-sarjan ikäkaudet. Autossa tulee olla voimassaoleva historic-passi (FIA HTP) tai uusi näytösajopassi. Auto, jonka FIA HTP-passi on vanhentunut, pitäisi saada ilman suurempia muutoksia näytösajopassitettua.

Uuden näytösajopassin omaavan autonkin on oltava ikäkautensa mukainen, kuten nykyisten FIA-passillistenkin autojen. Auton turvavarusteiden osalta on helpotuksia siten, että vöiden ja penkkien ei tarvitse täyttää ns. 10 vuoden leimavaatimusta, vaan niiden pitää olla vain FIA-hyväksyttyjä ja tietysti kunnossa. Myös kaksi 2 kg:n sammutinta tai vaihtoehtoisesti 1kpl 2kg käsisammutin ja sammutusjärjestelmä vaaditaan ja lisäksi päävirtakatkaisin sääntökirjan mukaan. Samoin 2 kpl varoituskolmioita, SOS/OK-kyltti ja autokäyttöön hyväksytty ensiapulaukku.

Uusia näytösajopasseja tekee Ralf Pettersson. Näytösajopassi on maksuton, mutta toki mahdollisista matkakuluista voi tulla kustannuksia. Ralf Petterssonin yhteystiedot: 0400 404 118, ralf.pettersson@gmail.com

Kuljettajien ajovarusteet pitää olla nykysäännön mukaisia, eli HANS ja siihen sopiva kypärä vaaditaan. Ajoasuista pitää siis löytyä FIA Standard 8856-2000- tai 8856-2018-merkintä. 

Renkaina kesällä riittävät hyvin nastattomat talvirenkaat/kitkat. Talvella ajetaan tietysti piikkipyörillä oikean rallin tyyliin.

Kiuruvesi Ralli 11. päivä tammikuuta on HRT-sarjan 2020 ensimmäinen osakilpailu. Ilmoittautuminen sinne päättyy uudenvuodenpäivänä 1.1.2020 klo 23.59.

Teksti: Kikka Kuosmanen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli