Snowcross 24.03.2017

Yhdysvaltojen mestari Luostolle Snowcrossin SM-finaaliin

Aki Pihlaja. Kuva: Nita Korhonen

Snowcrossin SM-sarja huipentuu Luostolla viikonloppuna ajettavaan finaaliin. Kahinoihin saapuu myös sunnuntaina snowcrossin Yhdysvaltojen ISOC-sarjan Pro Lites –luokan mestaruuden vienyt Aki Pihlaja.

Sodankylän Moottorikerho isännöi tulevana viikonloppuna Luostotunturin juurella snowcrossin SM-kauden finaalia. Kaksipäiväiseen kilpailuun saapuu luonnollisesti Suomen snowcrosskärki sekä sunnuntaina Wisconsinissa Yhdysvaltojen ISOC-sarjan Pro Lites –luokan mestariksi kruunattu Rovaniemen Aki Pihlaja.

– Nyt käydään Ruotsin Falunissa ensin kisaamassa lauantaina ja sitten sunnuntaiksi tulen Luostolle. Hyvillä mielin tietenkin lähden kotimaan kisaan. Aikaero meinaa vähän vaivata, mutta päivä päivältä helpottaa, joten eiköhän sitä ihan iskussa olla sitten kisoissa, Pihlaja pohtii.

Tuore Yhdysvaltojen mestari ei lähde ajamaan varman päälle. Myös kotimaan kamaralla on luvassa kovaa vastusta.

– Samoilla ajatuksilla ja tekemisen meiningillä lähetään kisoihin niin kuin Jenkeissäkin ja Lynx tuntuu oikein mukavalta käteen, vaikka Skidoohon olen viime aikoina tottunut. Tuskin ne muut haluaa minua sen helpommalla päästää kuin Jenkeissäkään, Pihlaja naurahtaa

Lauantaina Luostolla ajetaan kansalliset luokat ja sunnuntaina vuorossa on SM-luokkien kauden päätösosakilpailu. Viikonlopun aikana radalla nähdään yhteensä yli sata kuljettajaa. Pro Open -luokan SM-kärjessä kisaan starttaa Viktor Hertén.

Luokat
SM: Pro Open
Suomen Cup: Junior 11-14, Junior 14-16, Semi Pro/Sinisalo Challenge, Naiset
Kans: Harraste, Veteraanit

Liput: 10€/5€

Livetulospalvelu

LA-SU 25.-26.03. Snowcross, SM, Suomen Cup, Kansallinen, Sodankylä
Kilpailupaikka: Off-Piste 4, 99555 Luosto, Luosto SKI Hiihtokeskus

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Herten voittoon Snowcrossin Rovaniemen SM-osakilpailussa

Pihlaja Snowcross-mestariksi Yhdysvalloissa

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross