Enduro 16.11.2019

Yhdysvallat juhli Sixillä – Suomi viides

Eero Remes oli nopein suomalainen Sixillä. Arkistokuva: Marko Vihriä.

USA:lla kulki erinomaisesti lauantaina päättyneessä enduron MM-maajoukkuekilpailussa Portugalissa. Yhdysvallat oli ykkönen miehissä ja naisissa. Lisäksi maan juniorit ajoivat hopealle. Suomen miesten joukkue oli viides.

Antti Kallosen luotsaama USA:n miesten joukkue oli varsin selvä voittaja, kun ISDE:n (International Six Days Enduro) kuuden päivän urakka oli lauantain loppucrossin jälkeen ohi. Ryan Sipes, Kailub Russell, Taylor Robert ja Steward Baylor kukistivat hopealle ajaneen Australian vajaalla parilla minuutilla. Jenkkien yhteenlaskettu ajoaika oli 13:44:17 tuntia. Italia nappasi MM-pronssia.

Suomen nelikko Eero Remes, Eemil Pohjola, Roni Kytönen ja Aleksi Jukola ajoi tasaisen viikon, mutta ero voittajajoukkueeseen venyi reiluun 22 minuuttiin. Suomi oli viides, kun kärkikolmikon lisäksi edelle ehti Espanja.

Junioreissa vahvin oli Australian kolmikko Michael Driscoll, Fraser Higlett ja Lyndon Snodgrass ennen Yhdysvaltoja ja Espanjaa. Suomi koki harmillisen takaiskun kolmantena ajopäivänä, jolloin Lari Jukola kaatui murtaen solisluunsa. Jukola ei pystynyt jatkamaan kilpailua, joten Antti Hännisellä ja Hugo Svärdillä jäi enää tehtäväksi henkilökohtaisen kunnian puolustaminen ja kokemuksen kartuttaminen. Suomi oli 11.

Myös naisten kilpailu oli Yhdysvaltojen juhlaa, kun Rebecca Sheets, Brandy Richards ja Tarah Gieger pokkasivat kullan. Saksa oli toinen ja Iso-Britannia kolmas. Suomi ei ollut edustettuna yhdeksän maajoukkueen joukossa.

Kerhojoukkueiden kilpailun voitti XC Gear. Suomalaiset kerhojoukkueet kärsivät keskeytyksistä. Dynaset Hydraulics Finland oli 107:s miehityksellä Reijo Karppinen, Seppo Suominen ja Veli-Matti Mäkinen. Club HyKoKe kirjasi sijan 121 kolmikolla Roni Martinpelto, Arto Kallioinen ja Juha Piiroinen.

Daniel Sanders oli henkilökohtaisen kilpailun ykkönen ennen Josep Garciaa ja Taylor Robertia.

Kaikki tulokset

Teksti: Moottoriurheilu.tv.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Enduro