Motocross 19.04.2017

Yamahalla vahva edustus SM-motocrossin kauden ensimmäisessä osakilpailussa Sipoossa

Alvin Östlund Kuva: Yamaha Racing

Yamaha starttaa kotimaisen SM-motocrosskauden vahvalla osallistumisella Sipoon osakilpailuun 29.-30.4.2017. Sunnuntain MX1-kilpailuun osallistuu kotimainen Yamaha Racing -kuljettaja Santtu Tiainen ja kansainvälisenä vieraana MM-sarjassa Yamahan Kemea-tehdastiimin riveissä päätoimisesti ajava Alvin Östlund.

Lauantaina nähdään myös kauden ensimmäinen MXJ-luokan osakilpailu, joka toimii omalta osaltaan Yamaha YZ125 bLU cRU Cupin ensimmäisenä osakilpailuna. Sipoon kilpailuviikonloppuna Yamahalla ajavia kuljettajia on mukana monipuolisesti eri sarjoissa yhteensä 40 kuljettajaa, mikä on noin 17 %:n osuus kaikista kuljettajista.

Kemea Yamaha Official Teamin Alvin Östlund kilpailee Sipoossa

Alvin Östlund osallistuu ensimmäistä kertaa Suomen SM-motocross-sarjan osakilpailuun. MM-sarjassa ammattilaisena ajavan Östlundin vierailu Suomeen on osa Konekesko Yamaha Motorin ja Yamaha Motor Europen kilpailuosaston virallista yhteistyötä. Östlund ajaa ensimmäistä kauttaan Kemea Yamaha Official MX2 Teamissa.  Hän on voittanut muun muassa EMX125-sarjan vuonna 2014 ja menestynyt Ruotsin kotimaisissa kilpasarjoissa – muun muassa voittanut Ruotsin kansallisen mestaruussarjan vuonna 2015. Nyt kansainvälistä maailmanmestaruustason uraa Yamahan tehdastiimissä luovan Östlundin ura on nousukiidossa. Loukkaantumisesta toipuva Östlund ajaa Sipoossa normaalityöstään poikkeavasti MX1-luokassa Yamaha YZ450F:llä.

Sipoon osakilpailussa mukana 40 Yamaha-kuljettajaa

”Olemme määrätietoisesti viime vuosien aikana tukeneet valikoitujen Yamaha-jälleenmyyjien ja -huoltopisteiden kautta eri motocross-luokkien ja ATV-crossin kuljettajia. On ilo huomata, että tämä taustalla tehty työ kantaa hedelmää ja Yamahalla kilpailevia kuljettajia ja tiimejä on lähtölistoilla mukana nykyjään entistäkin enemmän. Tulevassa Sipoon osakilpailussa Yamahan sinistä väriä näkee varikolla varsin mukavasti. Tästä iloisesta onnistumisesta innostuneena haluamme palkita suomalaisen motocrossyleisön ja tuoda yhdessä Yamaha Motor Europen kanssa SM-Sarjan avajaiskilpailuun ulkomaisen vieraan, joka tulee osallistumaan myös kilpailuun kuljettajana MX1-luokassa”, kertoo Konekesko Yamaha Motorin myyntipäällikkö Tero Karhunen.

Santtu Tiainen Kuva: Yamaha Racing

Santtu Tiaisen Suomen ensiesiintyminen loukkaantumisen jälkeen

Motocrossin MX1 SM-sarjan avauskilpailuun on ilmoittautunut mukaan myös Santtu Tiainen, joka on toipumassa vakavasta loukkaantumisesta. Santtu on harjoitellut ajoa kuukauden verran Keski-Euroopassa ja on valmiina mittamaan tasonsa Suomen huippuja vastaan.

”Vakavien loukkaantumisien, useiden leikkauksien ja lähes puolentoista vuoden tauon jälkeen olen päässyt ajamaan motocrossia nyt kuukauden verran”, kertoo Tiainen.

”Rauhallisesti aloittaminen on hankalaa, kun intoa ajamiseen on paljon, mutta höyryt onneksi saa päästettyä, kun vaan tarpeeksi hiekkapatikkoa surffailee!” kuvailee Tiainen ajotunnelmiaan.

Tiainen loukkasi Hollannin mestaruussarjan toisen osakilpailun aika-ajoissa kaatumisen yhteydessä vasemman polvensa.

”Kaatumisen seurauksena minulle tulee hieman ajotaukoa, olen onneksi pystynyt harjoittelemaan muuten paljon ja tehokkaasti.”

Sipoon SM-avausta Tiainen odottaa innolla. ”Sipoossa alkaa huhtikuun lopulla MX1 SM-sarja, jossa olen vihdoin mukana. Olen todella onnellinen pystyessäni vielä ajamaan motocrossia ja nyt kun saan jatkaa Yamaha Racing -tiimissä huippukalustolla, on se minulle erityisen tärkeää. Lähden rakentamaan SM-kautta järkevästi ilman keskeytyksiä – saati loukkaantumisia.  En malta odottaa päästä kilpailemisen makuun, nähdä tuttuja, yhteistyökumppaneita ja Yamaha Racing -tiimini Sipoon osakilpailussa. Pian nähdään!” tunnelmoi Tiainen.

Santtu Tiainen on Alvin Östlundin kanssa samalla Yamaha Racing -varikkoteltta-alueella kilpailujen ajan sunnuntaina 30.4.2017.

Ensimmäinen YZ125 bLU cRU Cupin avauskilpailu käydään MXJ-luokan osakilpailun yhteydessä

Sipoon MXJ-luokan osakilpailun yhteydessä nähdään ensimmäinen Yamaha YZ125 bLU cRU Cupin kotimainen osakilpailu. Vuonna 2017 toista kertaa Euroopan alueella järjestettävä erikoiscup on Suomessa saavuttanut hyvän suosion, sillä osallistujamäärä kasvoi tälle kaudelle 40 %:lla. Cup starttaa kansallisilla tasoilla ja etenee kansainvälisen finaalin kautta valmennusleiriksi, jonka osallistujista yksi valitaan Yamahan virallisen MX-kilpatiimin kuljettajaksi EMX125-sarjaan kaudelle 2018. Suomalaiset kandidaatit osallistuvat Yamahan erikoissarjaan osallistumalla kotimaassa MX125- ja MXJ-sarjojen kilpailuihin. Cupin kandidaatit ovat tunnistettavissa uniikista erikoistarrasarjasta, joka on ainoastaan Cupiin osallistujien käytössä. Sipoossa MXJ-kilpailussa mukana kandidaateista ovat: Niko Hirvonen, Adam Holm, Jasse Jukarainen, Aatu Kokko ja Jere Rönkkö.

SM-kauden avauskilpailussa mukana myös Yamaha ATV-kuljettajia

Myös Suomen Yamaha Racing ATV-kuljettajat aloittavat kautensa Suomessa Sipoon osakilpailussa. Lauantaina kilpailussa voittoja Yamaha YFZ450R-mönkijöillään lähtevät hakemaan viime vuoden ATV-crossin suomen mestari Jani Tanhuanpää ja ATV-veteraaneissa ATV-crossin ”Grand Old Man” Jani Saarinen.

”ATV-crossi on perinteisesti ollut Yamahalle vahvaa osaamisaluetta. Saarisen Jani, Koskelan Olli ja nyt Tanhuanpään Jani ovat vuosi toisensa jälkeen ajaneet meille mestaruuksia tästä luokasta. Yamaha on yksi harvoja valmistajia, jotka valmistavat mönkijöitä, joilla voi osallistua kilpailuihin melkeinpä suoraan laatikosta kootulla sarjatuotantolaitteella. Muutaman ATV-kilpailuissa pakollisten lisävarusteiden asennus ja tämän jälkeen ei muuta kuin harjoittelemaan ja sitten viivalle mukaan kilpailemaan!” rohkaisee Tero Karhunen.

Teksti: Yamaha Racing Tiedotus

Suomessa kilpailee 14 Yamaha YZ125 bLU cRU Cup -kandidaattia

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross