Karting 19.08.2016

XonCupin Vihdin osakilpailu vedettiin slikseillä kaatosateessa

XonCupin osakilpailu 5/6 ajettiin legendaarisella Vihdin karting-pyhätöllä viime viikon lauantaina 13.8.

Kaikki keliennuste-koneet, sammakot sekä sääjumalat olivat tällä kertaa jo etukäteenkin kuivan kelin ystäviä vastaan ja lauantai-aamun valjetessa voitiinkin paikan päällä yhdessä varsin yksimielisinä todeta, että nyt oli edessä kuluvan kauden ensimmäinen sadekelin kisa ja nopeudet tultaisiin mittailemaan märällä baanalla. Xoncupin sarjasääntöjen mukaan näissä geimeissä käytetään kuitenkin vain ja ainoastaan sileää sliksi-rengasta vaikka taivaalta sataisi lunta tai mummoja eli luvassa oli varmasti erilaisia ajolinjoja ja näyttäviä liikkeitä sekä radalla että sen reunamillakin päivän mittaan ja yläkatsomoon tiivistä tunnelmaa.

Vapaissa treeneissä ja vielä aika-ajoissakin nähtiin muutamia hieman yllättäviäkin tähdenlentoja, sadekeli tuntui sopivan erityisen hyvin sarjan vakiokärkiporukoitten lisäksi mm. Team Discoball Racingin Harri Kanaselle, House Teamille sekä Lexsawille. Itse kilpailussa märkien erien seuratessa toisiaan ja päivän edetessä kävi kuitenkin melko selkeästi ilmi, ettei edes tällainen harvinaisempi keli toisi lopultakaan juurikaan muutosta alkukauden voimasuhteisiin. Sama, jo aiemmin nopeudellaan hurmannut nuoriso-osasto, kuin mihin jo on totuttukin tässä kuluneen kauden aikana valloitti jälleen päivän päätteeksi pistetaulukon kärkisijat. “JuntunenBrothers Tuplajuustolla” oli päivän sana muuallakin kuin pelkästään kahvion grillillä, missä kaikille oli järjestäjän toimesta tuotettu tarjolle purtavaksi ihan nimikko-burgeria edellisten suoritusten kunniaksi.
IMG_7605
Päivävoitollaan Team Suerte Racing, kuskeinaan Santtu Juntunen & Johan “Juusto” Vilo, jatkoivat myös jo edellisessä Xoncupin kisassa. Kouvolassa aloittamallaan linjalla “If You Win, do it so that it gets to the Wall of Fame”. Tiettävästi historian ensimmäinen märkänollasarja eli sadekelin kisassa kuusi voittoa kuudessa erässä, näitä ei ole ennen nähty. Tähän kun lisätään vielä fakta, että nollasarja ylipäätään oli jo toinen peräkkäinen kahteen kisaan, ensin Kouvolassa ja heti perään Vihdissä, niin voitaneen todeta, että nämä pojat totisesti osaa soittaa laitteitaan! Lienee aikalailla ennustettavissa, että kyseisistä tempuista kuullaan vielä jälkikäteenkin esim. Xon-kauden päättävässä palkintojenjako-Gaalassa.
13987684_10154491757019630_190134432_o
Kauden sarjapisteissä ennen vielä viimeistä osakilpailua näyttää vahvasti siltä, että sarjamestaruus on menossa jommallekummalle Suerte Racing-tiimille, onko se sitten ykkös- vai kakkostiimi, niin nimi Juntunen siellä varmasti esiintyy. Kolmossijaa on vahvasti kärkkymässä Team JiiWee ja tilaston kympin kärjessä on vielä sen verran tasaista, että muutoksia vielä siellä tulee ennen kuin sarja on loppu.

Viimeinen kuudes osakilpailu ajetaan 27.8. uudella Vantaa Circuitilla ja sinne onkin kysyntää ollut jo etukäteen sen verran, että siellä nähtäneen taas täysi lähtöruudukko eli 34 karttia viivalla. Alueelle vapaa pääsy, tervetuloa katsomoon kaikki risiinin ja kuminkärystä nauttivat kilvanajosta kiinnostuneet.

Vihdin kisa http://www.mylaps.com/en/events/1310835

Championship  http://organisation.mylaps.com/championship/view.jsp?id=53602#_ga=1.229940892.16506417.1462359477

Teksti Jartsa Kuisma Xonsport ry
Kuvat Tomi Talja

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting