Karting 28.07.2016

XonCup-sarjassa jyvät erottumassa akanoista

Aikuisten räpättileikit eli XonCup -kilpasarja on edennyt tältä kaudelta jo yli puoliväliinsä, sarjan neljäs osakilpailu kuudesta ajettiin viime viikonloppuna Kouvolan kartingradalla.

Kouvolan rata oli sarjaa ajaville tavallaan taas ”uusi” tuttavuus, siellä on XonCuppia ajettu ennestään vain yhden kerran koko sarjan 14-vuotisen historian aikana ja sekin tapahtui jo vuonna 2012. Tämän jälkeen sarjaan on tullut mukaan iso määrä uusia kuskeja ja autokuntia eikä vanhojen konkareidenkaan muistikuvat tuolta olleet niitä tuoreimpia.

Tykkimäellä nähtiinkin jo kisaa edeltävinä päivinä mukavasti porukkaa testailemassa kalustojaan ja etsiskelemässä ajolinjoja sekä radalle sopivia välityksiä.

DSC_3465(1)

Kisapäivänä lauantaina mukana oli kiitettävät 25 autokuntaa ja kelin suosiessa saatiin taas aikaiseksi karkelot, joista riitti ja riittää puhuttavaa vielä jälkeenkin päin.

Kilpailussa nähtiin jälleen monenlaisia suorituksia, tiukkaa vääntöä, niin siellä ihan kärjessä kuin myös keskikastissa sekä vielä sen takanakin. Radan olemuksen salliessa monenlaisia ajolinjoja eri mutkissa ei voitu päivän aikana välttyä muutamilta pikku kolareilta ja kalustovaurioilta, joista muutamille yksittäisistä eristä tuli ikäviä keskeytyksiä kaluston jäädessä radan varteen.

Päivän aikana ajetuista kuudesta kilpailulähdöstä vielä viimeiseenkin 30:n kierroksen rutistukseen löytyi kuitenkin vielä 22 autoa lähtöviivalle ja kisa jatkui tiukkana loppuun asti.

Päivän päätteeksi oli todettava, että tässä tehtiin osaltaan myös Xon-historiaa ja Xonsportin Hall of Fame-taululle saatiin uusi nimi: Päivän voittaja ylivoimaisen esityksen ja kaikkien kuuden erävoiton jälkeen joukkue nimeltä Suerte Racing, joka ei jättänyt muille paljoa pokattavaa. Kuljettajat tiimissä olivat Santtu Juntunen ja Johan ”Juusto” Vilo; onnittelujen arvoinen suoritus.

Santtu Juntunen Juusto Vilo

Samanlaiseen nollasarjaan eli kaikkien päivän lähtöjen voittoon on vain harva yltänyt koko historian aikana. Viimeksi tempun teki Team Jaska Vihdissä 2015, mutta sitä edeltävää vastaavaa suoritusta saakin sitten kaivella tilastoista todella kaukaa eli tasaisessa sarjassa tämä ei todellakaan onnistu ihan helpolla ja tapahtuessaan täytyy siinä kaiken natsata täysin kohdilleen niin kalustoa kuin kuskien ”päivänkuntoa” myöten.

Sarjataulukkoa hallitsee neljän ajetin osakilpailun jälkeen kokonaispisteissä samainen Kouvolan voittaja Suerte Racing. Toisena sarjapisteissä Team Suerte Racing II, jossa mukana kuskeina Leo Juntunen ja tässäkin myös sama ”Juusto” kuin ykköstiimissäkin. Kaksi veljestä + yksi kaveri, siinä toimiva yhdistelmä. Tämä kahden joukkueen setti, niin sanotusti ”Juntunen Brothers Juustolla” onkin jo karannut sarjapisteissä mukavasti noin 20:n pisteen karkumatkalle, eikä heille pysäyttäjää tunnu tässä vaiheessa löytyvän muiden kovasta yrityksestä huolimatta. Heidän takanaan sarjapisteissä onkin sitten huomattavasti tasaisempaa ja sijoitukset voivat vielä kääntyä monen tiimin osalta mihin päin vain, kun vielä kaksi osakilpailua on sarjasta ajamatta.

Cuppia jatketaan seuraavaksi 13.8. Vihdissä ja viimeinen osakilpailu eli finaali ajetaan 27.8. uudella Vantaa Circuitilla.  Varsinaisen XonCupin päätyttyä tuohon Vantaan finaaliin voidaankin sitten taas jäädä odottamaan kauden huipennusta eli Season Finals-kilpailua Powerparkissa Mika Salo Circuitilla 4.9.

Myös tämän jo legendaariseksi nousseen R120-tapahtuman organisoi ja järjestää Xon Sport Club ry.

Kouvolan osakilpailun tulokset : http://www.mylaps.com/en/classification/4059215

XonCup sarjapisteet tilanne 4/6 : http://organisation.mylaps.com/championship/view.jsp?id=53602#_ga=1.29134268.16506417.1462359477

http://www.xonsport.fi
https://www.facebook.com/groups/105410312822113/

Teksti: Jartsa Kuisma
Kuvat: Xonsportin toimitsijat

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting