Karting 12.09.2016

Xoncup-kausi 2016 paketissa

Xoncup-kausi 2016 päätettiin Vantaa Circuitin radalla shampanjasuihkuun.

Kesä ja kausi 2016 lähestyy loppuaan ja niinpä myös Xoncup-kilpasarja saatiin elokuiseen päätökseensä Vantaa Circuitin uudella upealla radalla 27.8.

Johtuiko sitten siitä, että kyseessä oli  sarjan finaali ja viimeinen osakilpailu vai siitä, että lopultakin monien vuosien yritysten ja erinäisten vaiheiden jälkeen Xonnit pääsivät lopultakin kisailemaan myös pääkaupungin kupeeseen, mutta joka tapauksessa kisan ja radan vastaanotto oli varsin suopea ja lähtöruudukosta löytyikin tällä kertaa peräti 34 autokuntaa, mikä oli samalla kauden osallistujamäärä-ennätys.

Yleisesti koko tämän kauden osallistujamäärillään Xoncup ja siinä ajettava R120-luokka on noussut jo Suomen suosituimmaksi
yksittäiseksi kartingin kilpaluokaksi ja tällä määreellä mitattuna se on ohittanut jo myös perinteiset SM-arvosta ajavat luokat. Mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä fakta ottaen huomioon, että Xoncuppia pyöritetään kuitenkin edelleenkin vain ja täysin oman kerhon harrastajavoimin ja pienillä resursseilla.

XonCup

Cupin kärkisijoitukset olivat käytännössä ratkenneet jo edellisen Vihdin osakilpailun jälkeen, joten pistetilaston parilla ensimmäisellä joukkueella olikin nyt varaa jättää keräämättä sarjapisteitä enää tästä finaalista ja sen sijaan osallistua enempikin leikkimielellä niin sanotuilla “Uusilla tiimeillä” ja ajella keskenään kilpaa ilman menestyspaineita vaikkakin siellä aivan terävimmän kärjen takana vielä taisteltiinkin keskenään tuimasti pisteistä ja sijoituksista.

Uuden Vantaa Circuitin ominaisuudet ja haasteet oli parhaiten etukäteen omaksunut ja sisäistänyt Jaska Turtiainen (Team Jaska), joka ilman kokemaansa harmillista teknistä vastoinkäymistä yhdessä kuudesta kilpailuerästä olisikin taas kirjannut lisää Xon-historiaa, niin lähellä oli jälleen “nolla-suora” Jaskalle. Kuudesta ajetusta erästä viisi voittoa ja se kuudeskin olisi mitä todennäköisimmin osunut Jaskalle jos vain se tulpanhattu olisi kestänyt hurjassa vauhdissa kyydissä, kesken erän irti pompsahtanut hattu aiheutti Jaskalle niin monen sijan menetyksen ennen kuin kuski sen onnistui ajossa veivaamaan takaisin
paikoileen, ettei siitä enää aivan ykköseksi ruutulipulle ehtinyt millään. Koko kilpailupäivän pisteissä Jaska vei silti suvereenin voiton keräämällään kahdella pisteellä, kun kakkoseksi ajaneen Santtu Juntusen pistekorissa oli peräti 25 pistettä. Kolmanneksi Vantaalla ajoi Team JiiWee 34:llä pisteellä, neljäntenä “maailman nopein Andersson” (Team LEXSAW Janne Andersson) ja viidentenä Team Possenwagen lainakuskilla ajeltuna (Jani Malkin).
Xoncup

Xoncup 2016 voittajaksi päätyi Team Suerte Racing, kakkoseksi Team Suerte Racing II ja kolmoseksi Team JiiWee. Kuskeina Suerten joukkueissa koko kauden aikana Juntusen veljekset Santtu ja Leo sekä apukeikkakuski Johan “Juusto” Vilo, JiiWeen vermeillä ajelivat kauden aikana Jere Welin ja Juuso Turtianen.

Sarjan neloseksi päätyi vaihe- ja tapahtumarikkaan kauden päätteeksi joukkue nimeltä “Team WP50 PossenWagen A Pig Gone Mad”, kuskeinaan Jartsa Kuisma, Tommi Lehto ja Jani Malkin. Viidenneksi sijoittui Team RaMi-Racing kuskeina Rauli Silvonen ja Mika Tärisevä. Kuluneen kauden “uutuuksiin” Xoncupissa voitaneen lukea pieni säätö pistelaskennassa, tänä vuonna Cupissa laskettiin erikseen pisteet myös oikeesti Wanhoille Herroille eli XonMasters-luokalle, jossa joukkueen alaikärajana oli 32 vuoden ikä. XonMasters-luokan pistetaulukossa mestariksi ajoi Loivari Group/Speed Garagen alla Markus Kujala, seuraavat podium-sijat tässä luokassa tiimeille RaMiRacing ja WP50etc.

Palkintojenjako sarjan osalta tullaan suorittamaan jälleen perinteisesti Gaala-risteilyllä myöhemmin syksyllä jonka jälkeen päästäänkin välittömästi punomaan uusia kujeita kautta 2017 silmällä pitäen !

Vantaan tulokset
XonCup Yleinen 2016
XonMasters 2016 

www.xonsport.fi

Teksti: Jartsa Kuisma
Kuvat: Jartsa Kuisma, FotoJorma & Tommi Jakobisland

XonCupin Vihdin osakilpailu vedettiin slikseillä kaatosateessa

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting