Karting 03.08.2017

XonCup jatkuu viikonloppuna Laukaassa

Kuva: Albin Lakkapää

XonCup 2017 ja sen pari viikkoa sitten Kouvolasta alkanut niin sanottu kaukokisa -osuus jatkuu lauantaina 5.8. MM-ralleistakin tutuilla seuduilla Laukaan Ruuhimäellä, jolloin siellä ajetaan sarjan viides osakilpailu. Tapahtuma on samalla kautta aikain ensimmäinen Ruuhimäki Circuitilla ikinä järjestetty XonCupin osakilpailu, joten siellä tullaan väkisinkin jälleen kirjoittamaan osaltaan Xon-historiaa.

Rata on valtaosalle sarjan kilpailijoista uusi tuttavuus ainakin R120-luokan laitteilla ajettuna, ja se varmasti aiheuttaa enemmistölle vielä myös treenien tarvetta. Ensimmäiset kilpailijat on bongattu ratavarikolta jo torstaina aamulla, jolloin toki näytti paikalla vielä tilaa olevan. Perjantaista on povattu tiukkaa testipäivää useammankin tiimin voimin, ja haaste tiukasta kilpailusta on heitetty myös paikallisille harrastajille sekä nykyisellään jo lopetetun OldBoys-kilpasarjan veteraaneille.

Neljäs osakilpailu kurvailtiin Kouvolassa

Tykkimäen karting-radalla ajettu osakilpailu keräsi jälleen mukavan joukon osallistujia. Viivalla nähtiin yhteensä 29 autokuntaa, mutta pienenä pettymyksenä ehkä se ettei yhtäkään puhtaasti paikallista autokuntaa ilmaantunut mukaan.
Aika-ajosta ei jäänyt juurikaan mitään yllättävää kerrottavaa. Paalulle itsensä kurvaili ties monennenko kerran uransa aikana Johan ”Ziissi” Vilo JJ Racing Technologies -tiimistä, josta myös nestori Jaakko Einiö murautti itsensä peräti nelosruutuun. Kolmosruutuun ajoi Reisille Team Loivarin Robin Haaparinne ja viidenneksi menestysnumerolla 1 ajava Suerte Racingin Santtu Juntunen. Kakkosruudusta löytyikin sitten jo tavallaan yllätystä, kun sinne ajoi auto nro 13 eli Team LexSaw. Tempun ehkä selittää se että ratin takaa löytyikin tähän nimenomaiseen kilpailuun kovin konstein pestattu kotiradan Tähti Konsta Kapiainen, joka samalla sitten menetti myös Xon-neitsyytensä osallistumalla ensimmäistä kertaa näihin karkeloihin kilpailijana.

Itse kisassa nähtiin kuusi erää tiukkaa kilvanajoa ilman suurempia sattumia, kolareita tai ylilyöntejä. Ensimmäisen erän voitti LexSaw, sitten iski JJ Racing ja Ziissi ottamalla kolme seuraavaa nimiinsä, kunnes kahteen viimeiseen erään aikaisemmista sisuuntuneena voittajaksi Suerten Santtu Juntunen. Robin Haaparinteen suhteellisen hyvin alkanut päivä kaatui keskeytykseen neljännen erän neljännellä kierroksella sijalta neljä taka-akselin antautuessa ja katketessa vauhdissa kahteen osaan. Kun kaikkien kuuden erän sijoitukset lasketaan päiväpisteisiin mukaan, niin siinä ei juurikaan ole varaa teknisiin ongelmiin saatikka keskeytyksiin, sillä ne näkyvät väistämättä loppupisteissä.

Päivän voittajaksi selvisi kuuden pisteen massiivisella erolla JJ Racing ja Ziissi, kakkoseksi Suerte Racing Santtu Juntunen neljä pistettä ennen Team Lexsawia. Neljännestä ja viidennestä sijasta taistelivat Turgulainen Team Rautavaara Tapsalla Tai Ilman, sekä uudella kuskilla esiintynyt Team MarJanPoimijat, jossa ratin takana itse Jr Malkin. Vaihtelevasti maalissa kumpikin sijoilla 3-7 koko päivän ja tuloksena loppupisteissä yhden pisteen ero Turgulaisten hyväksi.

Teksti: Jartsa Kuisma / XonSport tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting