Karting 06.07.2017

XonCup 2017 -kilpasarja etenee tiukkana vääntönä

XonCup on nyt kolmen osakilpailun jälkeen ylittänyt kauden puolivälin. Kuva: Jartsa Kuisma

Keskikesän juhannusjuhlien ympärillä ajettiin kartingin XonCupissa kaksi osakilpailua: viikkoa ennen juhlia Kokemäen Järilänvuorella ja viikko juhannuksen jälkeen Vihdin Nummelassa. Näiden jälkeen sarja onkin saavuttanut jo puolimatkan krouvinsa, mutta mitään ei ole vielä ratkennut sarjasijoitusten suhteen.

Osakilpailu 2  Kokemäen rata, Järilänvuori 17.6.

Kokemäen osakilpailussa nähtiin jälleen hyvä määrä tiimejä tavoittelemassa Kukkulan Kuninkaan titteliä, yhteensä 27 autokuntaa asettui lähtöviivalle. Heti aika-ajoista alkaen löytyi kärkisijoilta tuttuja nimiä, paalulle kiisi tämän kauden komeetta Robin Haaparinne Racing Team Loibbareista ja vierelle eturiviin kilpailunumerolla 1 Team Suerte Racing. Kakkosrivistä itsensä löysivät Johan ”Ziissi” Vilo ja Team MarJanPoimijoitten Marcus Gujala.  Sijoilta 5-9 lähtikin sitten ensimmäiseen kilpailuerään varsinainen ”Riksu-osasto”  eli myös ns Tunninkisa-sarjastakin tutut tiimit peräkkäin: LexSaw (maailman nopein Andersson), DiscoBallRacing (Rossokorso-Kananen), Kim Ehrstedt Hangosta, Jaakko ”112” Einiö sekä Raulii Silvonen Team RamiRacingistä.

Kilpailueriä ajettaessa selvisi varsin nopeasti, että tänä vuonna Kukkulan Kuninkaaksi eniten halusi Kokemäenkin radan erittäin hyvin hallitseva Johan ”Ziissi” Vilo, joka ajoi erä toisensa perään ykkösenä ruutulipulle ja saavutti päivän päätteeksi puhtaan voittorivin: 8 erää, 8 voittoa ja tällä tempulla nappasi ylivoimaisen päivävoiton lisäksi taas nimen Xon Sport Clubin ”Wall of Fame”-taululle.  Sijoista 2-4 taistelivat tasapäisesti tiimit Suerte Racing, Robin Haaparinne ja MarJanPoimijat, jotka päätyivät päivän päätteeksikin loppupisteissä juuri tähän järjestykseen. Maailman nopeimman Anderssonin (Team LexSaw) vauhti riitti Kokemäellä seitsemässä erässä peräkkäin sijalle 5 ja loppupisteissä sama sijoitus viimeisen erän pienestä notkahduksesta (eräsijoitus 7) huolimatta .

Kokonaisuutena nähtiin jälleen tasainen, tiukka ja siisti kisapäivä Järilänvuoren haastavalla radalla.

Päivätulokset Kokemäen osakilpailusta.

Koostevideo kisasta incar #24:

 

Osakilpailu 3 Vihdin rata, Nummela 1.7.

Kolmanteen osakilpailuun Vihdin kartingradalle saapui lähes täysi lähtöruudukollinen kilpailijoita, vain yksi paikka jäi enää vapaaksi radan maksimikapasiteetista, eli viivalla oli 33 autokuntaa.  Viime vuoden sadekisa tällä samalla radalla kummitteli varmasti monenkin mielessä, kun kaikki sääennusteetkin olivat heitelleet puolelta toiselle koko viikon. Sateet kuitenkin loistivat poissaolollaan lähes yhtä kirkkaana kuin sarjan paalukomeetta Robin Haaparinnekin, joka jatkoi aika-ajoissa siitä, mihin Kokemäellä jäi, eli otti paalupaikan reilulla 34 tuhannnesosasekunnin erolla toiseksi ajaneeseen Johan ”Ziissi” Viloon.

Toiseen lähtöriviin itsensä ajoivat Suerte Racing ja ehkä hieman yllättäenkin tämän vuoden turkulaiset sarjanoviisit Team Rautavaara Ilman Tapsaa. Viidennestä ruudusta löytyi sarjan omalta osaltaan vasta nyt avannut Keimolan Fosarisarjan kärkiryhmä RE-Racing ja MarJanPoimijoitten Marcus Gujala päätyi kuudenteen ruutuun. Aika-ajoissa oli kaikkinensa kohtuullisen tiukkaa vääntöä, kun 15 ensimmäistä tiimiä mahtuivat kaikki kierrosajoissaan yhden ja saman sekunnin sisään ja heti sen perään vielä Ressat ja muut suhteellisen pienillä eroilla. Tämä lienee eräs yksimoottori-luokan hyvistä puolista, kun voimanlähteet ovat ainakin teoriassa hyvinkin tasaisia.

Päivän kuusi kilpailuerää ajettiin jälleen siistiä kilvan-ajoa paria pikku ”tilannetta” lukuun ottamatta ja kärkisijoja jakelivat keskenään samat tiimit kuin edellisessäkin osakilpailussa, eli näyttäisi olevan tiimeillä ”Ziissi”, Suerte Racing ja Robin Haaparinne sekä kuskit että kalusto melko nopeassa ja luotettavassa kunnossa.

Johan ”Ziissi” Vilo oli todella lähellä kirjauttaa itselleen toisen perättäisen nollasarjan tästä osakilpailusta Kokemäen jatkoksi, viidestä ensimmäisestä erästä voitot, mutta se viimeinen, eli kuudes erä sitten lipsahtikin Suerte Racingille tiukahkosti peräti vain kahden sekunnin tuhannesosan turvin.  Näyttäviä suorituksia siellä ihan terävimmän kärjen takana esittelivät päivän mittaan muun muassa Team Rautavaara sormileikkeineen, paluun radoille tehnyt Team Frozen Nine sekä moni muu.

33 autokunnan kilpaillessa radalle mahtuu monenlaista, mutta tälläkin kertaa kokonaisuus pysyi kuitenkin hienosti ”kuosissa” ja kilvan-ajo oli erittäin siistiä.

Päivätulokset Vihdin osakilpailusta

Puolimatkan sarjatilanne

Kun puolet eli, 3 osakilpailua on XonCup-kilpasarjasta ajettuna, on tilanne kokonaispisteissä vähintäinkin kimurantti. Kärjessä on neljä ensimmäistä tiimiä keskenään kuuden pisteen sisällä, tässä porukassa voi vielä sijoitukset muuttua miten tahansa eikä varaa virheisiin ole kellään. Puolimatkan kärkinelikko siis järjestyksessä  ”Ziissi”, Suerte, MarJanPoimijat ja Robin Haaparinne. Pistetilastossa seuraava ”rypäs” sijoilla 5-12 on myös noin kymmenen pisteen sisällä toisistaan, joten sielläkin on vielä kaikki auki ja komea nousu sarjapisteissä on vielä mahdollista itse kullekin.

Pistetilanne 3/6

Sarjan seuraava osakilpailu ennakkotiedoista poiketen siirretty Vantaa Circuitilta Kouvolan Tykkimäen radalle, päivämäärä 15.7. Katsomoon on vapaa pääsy.

Kuvat ja teksti: Jartsa Kuisma / sarjan tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting