Karting 13.10.2017

X30 maailman finaalit käynnissä Ranskassa Le Mans karting Alan Prost -karting radalla

Kuva: Robert Schürmann

RADALLE.com:in oman kartingsarjan X30:n kausi sai arvoisensa päätöksen Alahärmässä Mika Salo Circuitilla elokuun viimeisenä viikonloppuna, kun 160 kuljettajaa kisasi keskenään. X30 sarjan luokkien pääpalkintoina oli tiketti X30 maailman finaaleihin, jotka käydään parhaillaan Ranskassa.

Kilpailu vie käytännössä koko viikon, kun kilpailut alkoivat jo maanantaina virallisilla harjoituksilla, keskiviikkona alkoivat aika-ajot, perjantaina ja lajetaan ajetaan eriä, sunnuntaina on ohjelmassa C- ja B-finaalit, prefinaalit sekä finaalit. 

Luokat ovat identtiset Suomessa ajettavan X30-sarjan kanssa, mutta lisänä on 175-kuutioinen X30 Super sekä vaihteellinen X30 Supersifter. Masterissa lisänä ovat käsikäyttöiset etujarrut, joten Suomen edustajilla on opeteltavaa.

Kilpailuun osallistuu viidessä eri luokassa yhteensä 460 kuljettajaa. Suomalaisia on mukana 28 kpl ja kotimaan kilpailuissamme kiertäneitä Virolaisia 10 kpl.

Parhainta vauhtia tähän asti suomalaisista on pitänyt Masters-luokan Patrick Styf – hän oli oman aika-ajoeränsä nopein. Näin ollen Styf lähti omaan ensimmäiseen alkueräänsä paalulta ja toimi siten masterina erittäin suomalaisittain. Muiden maiden edustajat ovat tottuneet hyvinkin kovavauhtisiin lähtöihin, ja tämä rauhallinen lähtö sekoitti lähes kaikkien kuljettajien suunnitelmat. Startti oli mielenkiintoista seurattavaa.

Styf voitti kuukausi sitten Suomessa ajetun X30 Nordic Challengen ja tällä voitolla sai oman tikettinsä nyt ajettavaan kilpailuun.

Tony Lindholm joutui starttaamaan viimeisenä, mutta kiri toistakymmentä paikkaa erässään. RADALLE UA:n kuljettaja Mikko Laine ajaa ensimmäistä kertaa Zanardilla, ja Zanardilla ajetaan ensimmäistä kertaa Masterin painoilla. Laineella menee kohtuu hyvin ja hän on tällä hetkellä noin top 12 kuljettaja eli paalupaikka on vielä erittäin mahdollinen.

Suomalaisilla menee siis tällä hetkellä hyvin, vaikka kaksi teknistä keskeyttämistä ovat edustajamme joutuneet kokemaan. 

Kilpailua voi seurata livenä: http://www.savoiechrono.com

Tulokset: http://www.savoiechrono.com/arch.php

Tapahtuman livestream: http://www.iamekarting.com/live-final-2017/

Teksti: RADALLE.com / tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting