Karting 01.02.2017

X30 Challenge Finland -sarjaan uusi katsastuspäällikkö

Sami Pensala (kesk.) on työskennellyt pitkään kartingin parissa. Kuva: Sami Pensalan arkisto

Kartingin X30 Challenge Finland -sarja kokee uudistuksia tulevalle kaudelle monella rintamalla. Nyt otetaan pieni kurkistus katsastusasioihin, kun julkistamme uuden katsastuspäällikön sarjaan. Haluamme kuitenkin ensin kiittää ensimmäinen kauden pioneereja suuresta panoksesta sarjan hyväksi. Suuri kiitos Rauno Syysmäelle, Pekka Behmille ja Merja Ruokolaiselle! Heillä on tiedossa melko vauhdikas kesä toisissa haasteissa ja toivotamme menestystä niihin.

Kaudella 2017 katsastuspäällikkönä toimii monien tuttu, lajin pitkäaikainen aktiivi ja monella rintamalla toiminut Sami Pensala. Tuoreimpana villityksenä Pensala on hurahtanut netissä ilmestyvään viikoittaiseen keskusteluohjelmaan, jonka hän on ansiokkaasti aloittanut. Jaksoissa on keskitytty hyvin laajalti moottoriurheiluhistoriaan ja siinä ovat olleet keskustelemassa toistaiseksi muun muassa Jari Nurminen, Jarmo Pekkala, Mikko Laine, Matias Köykkä ja Ilkka Ilkare.

Pensala työllistää itsensä yksityisyrittäjänä Helsingissä rakentaen ja huoltaen pääosin karting-moottoreita. Hän rakensi omat koneensa jo kilpaurallaan ja teki niitä myös muille kärkikuljettajille. Vapaa-aikanaan mies pelaa paljon frisbeegolffia, mitä hän on nyt harrastanut aktiivisesti jo monia vuosia. Voimme siis olla aika varma, että tämä tulee jossain muodossa osaksi kilpailuviikonloppuja. Pensala on myös Helsingin FK-kerhon puheenjohtaja.

Pensalalla on takanaan menestyksekäs kilpaura. Kuva: Sami Pensalan arkisto

Pensala on valittu kolme kertaa Suomen parhaaksi FK-kuljettajaksi. Hän on 7-kertainen Suomen mestari (yht. 14 mitalia), Pohjoismaiden mestari ja EM-hopeamitalisti. Lisäksi hän edusti Suomea myös menestyksekkäästi MM-kilpailuissa muun muassa Ayrton Sennaa, Jean Alesia, Terry Fullertonia, Jörn Haasea ja Peter de Bruijnia vastaan. Isokokoinen kaveri joutui vain siirtymään kokonsa vuoksi formuloihin, missä hän korjasi tilanteen voittamalla Suomen mestaruuden Formula 3 -luokassa ja ajamalla kärjen vauhdissa myös Ruotsissa.

Oman ajajauransa jälkeen Pensala pyöritti Mika Salo Academya (MSA) hieman vanhemmille kuljettajille ja Team Sami Pensalaa (TSP) nuoremmille kuljettajille, joten hän on jakanut tietotaitoansa ja kokemustansa auliisti eteenpäin. MSA:n kasvatteja on muun muassa Red Bull Racing -ohjelmassa mukana oleva Niko Kari. Persoonana Pensala on erittäin oikeudenmukainen ja hänellä on palava halu kehittää asioita eteenpäin. Meistä on upeaa saada näin laajasti kokenut henkilö vastaamaan sarjamme teknisistä asioista.

Pensalan katsatustiimi hakee 3-4 katsastusinnokkuutta omaavaa motivoitunutta henkilöä oppimaan moottoreista, tekniikasta ja kilpailuiden katsastusten hoitamisesta. Henkilön tulisi sitoutua X30-sarjan kilpailuiden järjestämiseen 2-3 vuodeksi, mieluusti toki pidemmäksikin aikaa. Ideana on kouluttaa tulevaisuuden osaajia lajin pariin. Toiminnan tukena on innovatiivinen ja motivoitunut tiimi, joka haluaa tehdä moottoriurheilumaailmasta paremman ja Suomesta lajin ehdottoman ykkösen joka rintamalla! Myös RADALLE.com tarjoaa vastaavia mahdollisuuksia rata-autopuolelle.

Vapaamuotoiset hakemukset sähköpostitse: x30finland@gmail.com

Tervetuloa RADALLE.com- ja X30-perheeseen Sami!

Team Sami Pensalan Facebook-sivut.

Teksti: Mikko Laine

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting