Karting 09.01.2017

X30 Challenge Finland: Palkintogaala lähestyy ja ilmoittautuneita jo hurja määrä

RADALLE.com:in palkintojenjakogaala järjestetään Sokos Hotelli Vantaalla 21.1.2017.

Joulupäivänä aloitettiin ilmoittautuminen karting-kaudelle 2017 ja viikon sisään saatiin sarjaan reilut sata ilmoittautujaa, jotka osallistuivat neljän ilmaisen kilpailun arvontaan. Voittajat julkaistaan RADALLE.com:in palkintojenjakogaalassa Sokos Hotelli Vantaalla 21.1.2017. Muutenkin mahtavan illan yhteydessä jaetaan sarjapalkinnot kauden 2016 menestyneimmille kuljettajille ja luvassa on myös mehukkaita yllätyspalkintoja Drifting-, Time Attack- ja X30-kuljettajille. Olethan jo varmistanut paikkasi? Lipunmyyntiä on jatkettu vielä ensi viikolle muutamalle päivälle ja tikettejä voi ostaa Lipputoimistosta. Pöytävarauksia voi tehdä sähköpostitse osoitteeseen karting(at)radalle.com.

Ilmoittautuneiden kuljettajien määrä on huikea. Nyt jopa 120 kuljettajaa on mukana kuudessa eri luokassa. X30 Senior- ja X30 Junior -luokissa ilmoittautuneita on jo lähes täysi ruudukollinen, joten on mielenkiintoista nähdä kuinka paljon niihin tulee porukkaa. Innostuneina odotamme! X30 Master- ja X30 Cadet -luokat kasvavat merkittävästi edellisvuodesta myöskin ja niissä on lähes kaksikymmentä kilpailijaa kussakin. Mini-luokka on verrattuna viime vuoteen hieman vajaa, sillä 16 osallistujaa viime vuoden 52:ta vastaan, on merkittävän vähän. Osasyy on varmastikin Mini60-luokan nouseminen takaisin SJM-luokaksi, mutta suurelta osin varmasti syynä on myös harhakäsitys, että moottorisäännöt poikkeaisivat odotetusta KF6-mallista, missä uuden luokituksen moottorit ovat myöskin sallittu. Tulokasluokka Micro odottaa vielä uusia kuljettajia kilpailemaan superhalvalla moottorin vuokrahinnalla.

Ilmoittautuneiden kuljettajien lista on nähtävillä täällä. Viime kaudella lanseerattu kuljettajien ranking-järjestelmä antaa ennakkospekuloinnin voimasuhteille luokissa, vaikka luokkaa olisikin vaihdettu. Monet ovat kyselleet nimissä olevaa värikoodausta ja se perustuu ranking-pisteiden skaalaan välillä 0-100. Nolla pistettä tarkoittaa käytännössä uutta kuljettajaa ja he ovat vihreällä värillä. Kaikkein kuumimmat ja parhaat menestyjät viime kaudella ovat punaisella. Suoritusten mukaan oma värikoodi vaihtuu, joten siitä on hyvä verrata kehittymistä!

Luokissa monet kovatasoiset mestarit ja kärkinimet vaihtoivat isompaan luokkaan. X30 Senior -luokkaan siirtyi koko Junior-luokan kolmen kärki: Salmela, Leedmaa ja Kiminki. Cadet-luokasta siirtyivät eteenpäin Junioreihin Heiman, jolla siirto ei ole vielä aivan varma, ja Juurikka. Myös Master-luokan Ville Leppänen haaveilee Senior-luokassa kilpailemisesta pienen kevennyskuurin jälkeen. Sarjaan on ilmoittautunut hurjat 39 uutta nimeä tässä vaiheessa. Master-luokassa on eräs tuntematon nimi vielä, mutta sekin paljastetaan palkintojenjakogaalassa. Sitä kannattaa odottaa! Mukana on lisäksi Temptation Island -TV-ohjelmasta tuttu Tony Lindholm ja paralympialaisedustaja Jani Peltopuro. Ennakkotietojen mukaan tulossa on siis entistäkin mielenkiintoisempi ja hurjasti kehittyvä X30-sarja kaudelle 2017. Tervetuloa mukaan!

Teksti: Mikko Laine

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting