Karting 25.04.2017

X30 Challenge Finland -kartingsarja käynnistyi Kouvolassa

Kuva: X30-sarjan tiedotus

Lähes 140 kuljettajaa mitteli sijoituksista paikoittain hyytävissäkin olosuhteissa Kouvolan Tykkimäki Circuit -radalla. Pääluokat X30 Senior ja X30 Junior keräsivät molemmat lähes 40 Suomen kovimpia karting-kuljettajia taistelemaan sijoituksista sarjassa, jossa vuoden parhaimmat saavat oikeuden osallistua lokakuussa IAME International Finaliin Ranskan Le Mansiin. Tunnelmasta vastasivat erinomaiset selostajat Aleksi Halen ja Harri Kolehmainen. Tapahtumasta tuotettiin laadukas Livestream, ja kilpailukooste on nähtävillä tulevana lauantaina AlfaTV:llä kello 20:30.

Uusi Micro-luokka antoi mahdollisuuden jopa 8-vuotiaille kuljettajille osallistua tapahtumaan. Viikonlopun ensimmäiseksi tuplavoittajaksi kruunattiin paikalliskuljettaja Santeri Martikainen, joka ajoi lauantain pienessä lumikuurossa voittoon ja myös sunnuntain aurinkoisessa säässä. Palkintokorokkeella hänelle seuraa tekivät Arttu Loponen ja Anton Burakoff.

27 kuljettajan Mini-luokkaa hallitsivat pitkälti virolaisen AIX Racing Teamin kuljettajat. Suomalais-virolainen Patrick Hakala voitti sunnuntain kilpailun ja oli lauantaina toinen. Hänen tiimikaverinsa Ken Oskar Algre otti toisinpäin voiton ja kakkostilan. Latvialainen Matiss Malinovskis oli lauantaina kuudes ja petrasi palkintokorokkeelle sunnuntaiksi historialliseen AIX-tiimin kolmoisvoittoon. Puhtaasti Suomea edusti parhaiten Atte Salmenautio lauantaina kolmossijallaan.

X30 Cadet -luokassa nähtiin superyllätys, kun viime vuonna hieman varjoissa kurvaillut helsinkiläinen Atte Holappa oli kypsynyt talven aikana ja hän ajoi viikonloppuna toiseksi tuplavoittajaksi. Italiassa kautensa avannut Mad Croc -kuljettaja Jasper Hassinen oli molemmissa finaaleissa toinen. BirelARTilla ajava oululainen Joakim Goman oli ensimmäisen finaalin kolmas ja hänen vaasalainen tiimikaveri Joona Yli-Kiikka vei vastaavan sijan sunnuntaina.

Iäkkäimpien kuljettajien X30 Master -luokassa, jossa kuljettajien minimi-ikä on 30 vuotta, nähtiin mukana myös Tekniikan Maailman testikuljettaja ja toimittaja Robert Koistinen. Rata kastui kesken lauantaipäivän ja finaali ajettiin kuivuvalla radalla. Ainoa saderenkailla startannut kuljettaja Koistinen oli räjäyttää potin ajamalla muilta karkuun, mutta viime vuoden kakkonen Ville Leppänen ohitti hänet juuri ennen loppua. Kilpailun kolmas oli monikertainen SM-kultamitalisti Jani Fokin. Sunnuntaina paalulta startannut hallitseva mestari Mikko Laine ajoi voittoon, Leppänen oli toinen ja Fokin jälleen kolmas.

12-16-vuotiaiden X30 Junior -luokassa nähtiin monia Mini/KF6-luokasta nousseita kuljettajia ja oululainen SFN Motosportin kuljettaja Eemil Karjalainen näyttikin vanhemmille mallia. Hänestä tuli viikonlopun kolmas tuplavoittaja. Virolainen Rimmo Kadapik täydensi AIX Racing Teamin hyvää viikonloppua ollen toinen molemmissa finaaleissa, mutta hän oli erityisen pettynyt, kun ei kunnianhimoisena kyennyt voittamaan. KF6 Junior -luokan mestari vuodelta 2016 Jan Kalmet oli lauantaina kolmas ja runkomerkkiä vaihtanut Miro Sakko oli toisena SFN:n kuljettajana sunnuntaina kolmas.

Pääluokka X30 Seniorissa oli hurja kuljettajien taso. Fullerton-kuljettaja Henri Pihlajikolla oli lähes täydellinen viikonloppu, kun hän voitti lauantain finaalin ja oli sunnuntain finaalin kärkisijoilla. Taistelu SFN-kuljettaja Arttu Salmelaa vastaan oli kuitenkin niin tiukkaa, että hallitseva mestari Elmeri Peippo käytti tilaisuuden CRG-autollaan ja ohitti molemmat kuljettajat ajaen voittoon. Salmela oli kaksi kertaa palkintokorokkeella ja virolainen Kaspar Korjus oli ensimmäisen finaalin toinen.

Kuva: X30-sarjan tiedotus

Kilpailutapahtumassa kuljettajat palkittiin uniikein Suomi-pokaalein, mutta myös mahtavia tavarapalkintoja arvottiin lasten suosimalla tikanheitolla, kuten PlayStation 4 -konsoleita ja muuta elektroniikkaa. X30-sarjan toinen osakilpailu ajetaan OuluZonen radalla 10.-11.6.2017. Sarjaan liittyvä informaatio löytyy kotisivuilta www.x30.fi.

Teksti: X30-sarjan tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting