Trial 03.07.2018

X-Trialin voittoa puolustava Jussi Haapanen ”Palo ajamiseen on niin kova”

Jussi Haapanen. Kuva: Sari Kiuru

Torstaina Vantaan Vauhtikeskus isännöi osana SM-viikon ohjelmaa erittäin näyttäviä X-Trial- ja SuperEnduro-kilpailuita. Viime vuoden X-Trialin nimiinsä vienyt lajilegenda Jussi Haapanen lähtee puolustamaan titteliään.

Vuonna 1980 tuolloin 10-vuotias Jussi Haapanen sai niin kovan kipinän trialiin, että vielä tänäkin päivänä, 38 vuotta myöhemmin, hän nauttii lajista täysillä.

– Ajaminen on vain niin kivaa edelleenkin. Trial on siitä mukava laji, että aina löytää uusia haasteita ja pystyy haastamaan itseään. Kyllä kai se on se ajamisen palo. Ei mulla kilpailemiseen enää moneen vuoteen ole ollut hirveitä tavoitteita, mutta kun on treenannut, niin miksei sitä myös kilpailuihin osallistuisi, toteaa Haapanen, jonka meriittilistalta löytyy kolme trialin Suomen mestaruutta, kaksi X-trialin (entinen hallitrial) Suomen mestaruutta, yli 20 SM-hopeaa ja pari SM-pronssia.

Trialista on tullut koko Haapasen perheen yhteinen harrastus.

– Vanhempieni tuki oli aikanaan tosi tärkeää. Minun ollessa juniorikuljettaja äiti teki eväät ja isä kuskasi kisoihin ja hoiti pyörän. Nyt taas minun 11-vuotias Konsta-poikani on innostunut lajista. Viime viikonloppukin meni Jyväskylässä hänen kisoissaan.

“Ajaminen on vain niin kivaa edelleenkin”, valaisee Jussi Haapanen.

Haapanen ei vielä osaa sanoa, miten Konstan trial-ura kehittyy, tärkeintä on, että poika itse nauttii ajamisesta.

– Ajan kanssa näkee sitten, mihin Konstan tie vie. Kyllä mä yritän isän roolissa sitten häntä auttaa niin paljon kuin hän haluaa ja niin korkealle kuin vain on mahdollista.

Tämän viikon SM-viikon yhteydessä ajettavaan X-Trialin Suomen mestaruuden ratkaisevaan kilpailuun Haapanen suuntaa selvin tavoittein.

– Lähden puolustamaan viimevuotista voittoa, mutta katsotaan kuinka käy. Trialissa kaikki on niin pienestä kiinni, voi voittaa tai voi hyvin olla neljäskin. Se on niin tarkkaa, että yksikin pieni virhe voi ratkaista paljon niin kuin kävi viime vuonna Myöhäsen Timolle minun viedessä voiton.

Moninkertainen suomenmestari Jussi Haapanen ja poikansa Konstan kanssa. Kuva: Jussi Haapasen tiedotus

Haapanen on iloinen Suomen Olympiakomitean järjestämän SM-viikon konseptista, joka kokoaa neljän päivän aikana yhteen useat eri urheilulajit ja yli tuhat urheilijaa.

– Hieno tapahtumahan se on, kun saadaan lajit tuotua lähemmäs ihmisiä. Kaikki tapahtuu yhdellä pienellä alueella, joten kisoja on helppo seurata.

SM-viikon avaavat SuperEnduro ja X-trial televisioidaan Ylen kanavilla samana iltana.

Kilpailuaikataulut – Torstai 5.7.

Vantaan Vauhtikeskus
Super Enduron SM kello 9:00-16:00
X-trialin SM kello 10:00-18:30

TV-aikataulut – Torstai 5.7.

Klo 18.00-19.00 Super Enduro
Koostelähetys Vantaan Vauhtikeskuksen tapahtumista. Selostus Johannes Oikarinen.
Klo 19.00-20.00 X-trial
Koostelähetys Vantaan Vauhtikeskuksen tapahtumista. Selostus Johannes Oikarinen.

Päivälippuja, joilla näkee sekä X-trialin että Super Enduron SM-taistot, voi ostaa ennakkoon Lippupisteestä tai torstaina paikan päältä. Lisätietoja lipuista löytyy täältä.

Lisätietoa:
www.sm-viikko.fi
www.vantaanmoottorikerho.fi

Teksti: Moottoriurheilu.tv

 

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Trial