Ralli 28.02.2020

WRC-kuljettaja tähdittää talvikauden päätösosakilpailua – “Odotan, että pääsemme ottamaan tiet haltuun”

SM1-luokan pistekärkimiehet Teemu Asunmaa ja Jani Salo Mikkelissä. Kuva: Taneli Niinimäki / AKK.

Karkauspäivänä 29. helmikuuta Joensuussa kilpaillaan Ralli SM -sarjan talvikauden kolmas ja viimeinen osakilpailu, SM Itäralli. Viisi erikoiskoetta sisältävä koitos ajetaan näyttävissä idän vaaramaisemissa. Tapahtuma kerää mukaan niin rallin SM-kärjen, ensimmäisen suomalaisen rallin maailmanmestarin Ari Vatasen kuin kokeneen MM-rallikuljettajan Craig Breeninkin.

Joensuun vetovoima puree, kun viikonloppuna käytävään kilpailuun starttaa kokonaisuudessaan 167 autokuntaa. Kilpailussa VIP-autoa ohjastaa vuoden 1981 maailmanmestari Ari Vatanen, jonka lisäksi lähtölistaa komistaa MM-ralleja reilut 60 kappaletta kiertänyt irlantilainen Craig Breen.

Breen nappasi Ruotsin MM-rallista Hyundailla seitsemännen sijan ja starttaa nyt Suomen talviteille Hyundain i20 R5 -autolla.

– Olen tehnyt tulosta lumiralleissa historiassani, olen voittanut EM-rallissa ja ollut toisena muun muassa Ruotsissa muutama vuosi takaperin. Lumi on selkeästi alusta, jolla tykkään ajaa ja se sopii minulle – toki täällä tiet ovat kieltämättä hieman erilaisia, Breen pohtii.

Vaikka Breen on kokenut kilpailija ja tuloksen teko miellyttää, Joensuussa pääpaino on rengastesteissä ennen rallin EM-kautta.

– Pakko myöntää, että olemme täällä vain testaamassa renkaita. Meillä on todella paljon työtä tänä vuonna, etenkin näinä tulevina kuukausina, jotta saamme renkaat toimimaan hyvin. Teemme nyt niin paljon testausta kuin pystymme ja haemme kilometrejä erikoiskokeilta, ja katsomme mihin päästään. Emme lähde liian tosissamme taistelemaan ja kokeilemaan rajoja Suomen kansallista parhaimmistoa vastaan, hän hymyilee.

– Olen katsonut muutamia tuoreita on-board-videoita ja Joensuun tiet näyttivät mahtavilta. Olosuhteiden pitäisi olla viikonloppuna hyvät ja viileät, selkeästi paremmat kuin mitä meillä oli Ruotsissa, joten hienoa päästä ajamaan kunnon talviralli. Odotan ehdottomasti sitä, että pääsemme ottamaan tiet haltuun ja nauttimaan tunnelmasta. Mukava olla taas Suomessa, sillä minulla on täältä vain hyviä kokemuksia. Tulee varmasti hauskaa.

Kuva Craig Breenistä tuoreilla teipeillä varustetun Hyundain kanssa Joensuussa.

SM Itärallin ja rallin EM-kauden lisäksi Breenin toiveissa on päästä ajamaan elokuun alussa Suomen MM-ralli, Neste Ralli, josta hänellä on kokemusta kymmenkunta kertaa sisältäen podium-sijoituksia. Tietoa juhlavuoden mahdollisesta osallistumisesta saamme vielä odottaa.

Yleisölle herkkua koko päiväksi – live-lähetys palvelee myös kotisohvalaisia

Ralli hemmottelee yleisöään, sillä kilpailun lähtö ja maalijuhlallisuudet löytyvät Joensuun ytimestä, keskeltä toria. Ralli käynnistyy ensimmäisen auton lähtiessä matkaan lauantaina kello 10.01. Maaliin autot lipuvat kello 18.35 alkaen. Reittiin kaavailtu raviradan erikoiskoe jouduttiin vallitsevista keliolosuhteista johtuen valitettavasti perumaan.

SM Itärallin erikoiskokeet tulevat tarjoamaan näyttäviä ja vauhdikkaita katselupaikkoja, joista päästään nauttimaan myös kotisohvilta, sillä päivästä tuotetaan live-lähetyksiä.

Live-tulokset

Teksti: Ralli SM / Viestintä.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli