Drag Racing -autot 25.03.2016

Woodstock Racing kaappasi formulainsinöörin riveihinsä

Top Methanol Funny Car (TMFC) luokassa kilpaileva Woodstock Racing on tehnyt suuren luokan rekrytoinnin. Aikaisemmin DTM sarjassa Audi Sport Team Rosbergilla teknillisenä johtajana työskennellyt Ossi Oikarinen on liittynyt lahtelaisen Woodstock Racingin tiimiin.

Woodstock Racing on ansioitunut pitkän linjan kiihdytysurheilutiimi, joka pitää tällä hetkellä hallussaan myös TMFC-luokan Suomen ennätystä. Woodstock Racingin meriittilistalle kuuluvat myös Suomen mestaruudet kausilta 2000, 2002, 2003, 2006, 2007 ja 2008 sekä Pohjoismaiden mestaruus kaudelta 2008. Tuleva kausi on myös Woodstock Racingin 20. juhlavuosi ja tiimi lähtee taistelemaan TMFC luokan Euroopanmestaruudesta.

”Tuleva kausi merkkaa tiimimme 20 vuoden uraa kiihdytysurheilun parissa. Olemme pyrkineet kehittämään toimintaamme joka vuosi ja tälle vuodelle päätimme hankkia lisää kalustoa tiimillemme. Saimme rekrytoitua Ossi Oikarisen pois DTM-sarjan parista ja liittymään kuljettajaksi Woodstock Racing tiimiin”, kertoo tiimipäällikkö ja Funny Car kuljettaja Ari Pietilä.

Ossi Oikarisen käyttöön on hankittu Woodstock Racingille tuttu, monia mestaruuksia tuonut Altered-mallinen kiihdytysauto. Tarkoituksena on kilpailla tällä autolla kiihdytysautojen SM-sarjaa Super Pro ET (SPET) -luokassa.

”Otan uudet haasteet nöyränä vastaan ja tarkoituksenani on kerätä kokemusta mahdollisimman paljon tämän kauden aikana. Woodstock Racing on paras mahdollinen paikka oppia kiihdytysurheilun saloja ja päästä eteenpäin lajissa. Odotan innolla uusia haasteita!”, kertoo Ossi Oikarinen.

Top Methanol Funny Car (TMFC) -luokan autot ovat noin 3500-hevosvoimaisella metanolia polttavalla moottorilla varustettuja autoja. Putkirungon päällä on hiilikuidusta valmistettu kori, joka muistuttaa etäisesti tuotantoautoja. Woodstock Racingin nimissä oleva TMFC-luokan Suomen ennätys varttimaililla eli 402 metrin matkalla on 5.770 sekuntia ja loppunopeudet ovat yli 400 kilometriä tunnissa.

Super Pro ET (SPET) -luokan autoilla kilpaillaan Suomen mestaruudesta kuusi osakilpailua käsittävässä sarjassa. SPET-luokkaan voi osallistua hyvinkin erilaisilla autoilla ja lähtöviivalla nähdään paljon mielenkiintoista kalustoa. Tässä luokassa korostuu kuljettajan reaktiokyky ja auton suorituskyvyn tasaisuus.

Woodstock Racing löytyy myös Facebookista

Katso myös Woodstock Racingin videot YouTubesta

Teksti ja kuva: Woodstock Racing

Uusimmat

Lisää aiheesta