Rallicross 18.09.2016

Wiman nousi palkintopallille Seattlessa

Kuva Larry Chen / Red Bull Content Pool.

Honda Red Bull OMSE -tiimin Joni Wiman ajoi kolmanneksi Amerikan Global Rallycross Championship -sarjan Seattlen osakilpailussa Yhdysvalloissa. Hondalle kilpailu oli historiallinen, sillä japanilaisvalmistajan molemmat autokunnat ylsivät ensimmäistä kertaa rallicross-kilpailun palkintopallilla.

Sää puhutti jälleen Amerikan rallicross-väkeä, sillä yhden poutasäässä ajetun osakilpailun jälkeen Seattlessa kilpailtiin jälleen vesisateessa. Päivän finaalissa kärkinelikko ajoi heti lähdöstä karkuun. Yksi heistä oli Joni Wiman, joka ylsi uransa kahdeksanteen palkintopallisijaan ajettuaan kymmenen auton finaalissa kolmanneksi.

– Automme toimi märällä hyvin. Pitoa löytyi koko ajan. Sain tosi hyvän lähdön ja nousin ensimmäiseen mutkaan ajettaessa jo kolmanneksi. Olisin ehkä pystynyt ulkokautta haastamaan tallikaverini ja kärkeen ajaneen (Tanner) Foustin, mutta en halunnut ottaa kymmenen kierroksen mittaisen finaalin ensimmäisessä mutkassa niin suurta riskiä.

Epäonnistuneen semifinaalin jälkeen nousu seitsemännestä lähtöruudusta kolmanneksi maistui Wimanille.

– Semifinaalissa kaasuvaijeri jumittui ja kaasu hirtti kiinni. Kun pumppasin kaasupoljinta niin sain vaijerin toimintakuntoiseksi. Jos tähdet olisivat tänään olleet kohdillaan niin finaalin eturivistä voittokin olisi ollut mahdollinen. Mutta seitsemännestä ruudusta ajettu kolmossija oli ihan maksimi tänään, Wiman muistutti.

Seattlen osakilpailu osoitti myös sen, että Honda on ottanut suorituskyvyssä sarjaa hallinneen Volkswagenin kiinni.

– Ajoimme Volkswagenien kanssa koko finaaliin enemmän tai vähemmän samaa vauhtia peräkkäin. Kukaan ei päässyt karkuun, ja kun ajovirheitäkään ei nähty niin yksikään meistä neljästä ei päässyt myöskään ohitusetäisyydelle.

Molempien Hondien nousu palkintopallille otettiin Hondan leirissä tyytyväisyydellä vastaan.

– Honda ja koko tiimimme oli iloinen tästä saavutuksesta. Tämä oli meille kaikille hieno palkinto siitä kovasta työstä, jota tässä on koko kesä tehty. Myös itselleni. Tämä suoritus tuo taas tuo lisää uskoa siihen, että se voittokin on jo ihan oven takana, Wiman toteaa.

Rallicrossin GRC-sarja jatkuu kolmen viikon kuluttua Los Angelesissa, jossa kilpaillaan kauden kaksi viimeistä osakilpailua.

Tuloksia; GRC, Seattle, Yhdysvallat:

Osakilpailu 10/12:

1. Tanner Foust (USA) Volkswagen 10 kierrosta

2. Sebastian Eriksson (SWE) Honda + 3,351

3. Joni Wiman (FIN) Honda + 5,230

4. Scott Speed (USA) Volkswagen + 6,368

5. Steve Arpin (USA) Ford + 10,682

6. Chris Atkison (AUS) Subaru+ 15,783

redbullglobalrallycross.com

Teksti: Marko Mäkinen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross