Rallicross 26.07.2016

Wiman matkaa Washingtonin uusitulle radalle voitto mielessä

Joni Wiman Kuva: Red Bull

Amerikan Global Rallycross Championship -sarjan jälkimmäinen puolisko käynnistyy tulevana viikonloppuna USA:n pääkaupungissa Washingtonissa. Sarjassa tänä vuonna debytoineella Hondalla ajava Joni Wiman toteaa, että uuden auton kehitystyövaihe on takana ja syksyn tulevissa osakilpailuissa tiimi tavoittelee tosissaan ensimmäistä voittoa.

Amerikan rallicrossin GRC-sarjan jälkimmäisen puoliskon ensimmäinen ja samalla sarjan seitsemäs osakilpailu ajetaan lauantaina USA:n pääkaupungissa Washingtonissa. Kahtena edellisenä vuonna Washingtonissa on totuttu kilpailemaan hitaalla ja teknisellä radalla, mutta tänä vuonna radan suunnittelijat ovat laatineet radan, jolta vauhtia ei tule puuttumaan.

Sarjassa kuuden osakilpailun jälkeen seitsemäntenä ajava Joni Wiman matkaa Washingtoniin luottavaisena. Wiman on yksi niistä kolmesta kuljettajasta, jotka tänä vuonna ovat selvittäneet tiensä kauden jokaisessa osakilpailussa semifinaaleista suoraa finaaliin.

Kuva Red Bull.

Kuva Red Bull.

– Tasaisuutta on löytynyt, mutta nyt kaivattaisiin jo huippuonnistumisia. Automme kehitystyövaihe on enemmän ja vähemmän tässä kohtaa kautta ohi. Ajamme ennen kisaa yhden testipäivän ja keskitymme tästedes hiomaan säädöt aina kutakin viikonloppua varten kohdalleen. Jo Washingtonissa haemme enemmän tulosta kuin luotettavuutta tai lisäkilometrejä, tänä vuonna kahdesti neljänneksi ajanut Wiman toteaa.

Kauden toiselta puoliskolla debyyttikauttaan sarjassa ajava Honda himoaa jo Wimanin ja hänen tallikaverinsa Sebastian Erikssonin toimesta voittoja ja palkintopallisijoituksia.

– Ehdoton tavoitteemme on vielä tänä vuonna ajaa Hondalle ensimmäinen rallicrossvoitto koskaan. Autolla on jo kertaalleen päästy palkintopallille ja ajettu erävoittoon, joten osakilpailuvoitto on seuraava luonnollinen tavoitteemme.

Wiman on tutkinut Washingtonin uudelleen suunnitellun vauhdikkaan radan ratakarttaa ja profiilia. Uudistukset Wiman ottaa tyytyväisyydellä vastaan, sillä toissa vuoden GRC-sarjan mestarille nopeat radat sopivat paremmin kuin hitaat.

– Syksyn osakilpailut ovat meille tuloksen teon aikaa. Viihdyn nopeilla radoilla, joilla saa laskea menemään kunnolla. Toivotaan että sää suosii tällä kertaa, kun kaksi edellistä kilpailuviikonloppua meni rajuilman ja vesisateiden takia enemmän tai vähemmän piloille, Wiman toivoo.

Washingtonin GRC-osakilpailun alkuerät ajetaan perjantaina, semifinaalit ja finaali myöhään lauantaina Suomen aikaa.

Voit katsoa kilpailun suorana ilmaiseksi Redbull.tv:n kautta.

GRC-pistetilanne 6/12 osakilpailua:
1. Tanner Foust (USA) Volkswagen 295
2. Steve Arpin (CAN) Ford 286
3. Scott Speed (USA) Volkswagen 279
4. Brian Deegan (USA) Ford 248
5. Patrik Sandell (SWE) Ford 243
6. Sebastian Eriksson (SWE) Honda 214
7. Joni Wiman (FIN) Honda 193
Teksti: Marko Mäkinen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross