Karting 14.08.2016

William Alatalo OKJ-luokan Suomen mestariksi – Raket-luokassa Joutvuolta huima nousu

William Alatalo varmisti OKJ-luokan mestaruuden Lappeenrannassa.

Karting SM- ja SJM-sarjat jatkuivat tänään toisilla finaaleilla Lappeenrannassa. Vettä tihkutti jälleen pitkin päivää, mutta se ei kisailua haitannut, aikaan saatiin hyvät karkelot.

IMG_7995

Raket-luokan Suomen mestaruus ratkesi jo eilen ajetussa finaalissa, kun Elias Seppänen varmisti mestaruuden ajaessaan finaalin kolmanneksi. Tästä huolimatta Raket-luokassa käytiin tiukkaa kisaa. Joni Keljo lähti finaaliin paalulta, viereltään Matias Salonen ja kolmannesta ruudusta Suomen mestari Elias Seppänen. Finaalissa kakkoseksi tullut Kaapo Joutvuo ajoi upean ja vauhdikkaan ajon. Hän aloitti ruudusta 12 ja nousi heti lähdön jälkeen tappelemaan kolmannesta sijasta. Kun muilla alkoi kisan puolivälissä vauhti hieman hyytymään, niin Kaapon vauhti tuntui vain kasvavan. Ensin hän otti kiinni kakkosena ajaneen Seppäsen ja jos kierroksia olisi ollut enemmän, voittaja Joni Keljonkin ykkössijoitus olisi ollut uhan alla. Maaliintulo järjestys siis Keljo, Joutvuo, Seppänen.

– Kyllä mä vielä tänä vuonna ajan, mutta ensi vuonna mä lopetan kartingin ja aloitan koppiautolla ajamisen, kertoi Keljo ensi vuoden suunnitelmistaan.

Myös Elias Seppänen raotti hieman ensi kauttaan.

– OKJ-luokkaan olisi tarkoitus siirtyä.

OKJ-luokassa juhlittiin uutta Suomen mestaria kun William Alatalo varmisti voitollaan mestaruuden, vaikka kautta on vielä yksi kisaviikonloppu jäljellä. Lappeenrannan finaalissa eivät paikat vaihtuneet lähdön jälkeen. Paalulta lähtenyt Alatalo ajoi siis voittoon, toiseksi sijoittui Roope Ropanen ja kolmanneksi Niko Kalliokoski, joka ajoi myös finaalin nopeimman kierrosajan.

Lappeenrannan molempien päivien finaalit voittanut William Alatalo aikoo myös vaihtaa luokkaa ensi kaudelle.

– Tässä sarjassa en pysy, vaihdan joko OK-luokkaan tai johonkin muuhun.

ok

OK-luokan finaaliin masterina lähti Konsta Lappalainen, toisena Paavo Tonteri ja kolmannelta paikalta Robin Sario. Paikat vaihtuivat finaalin aikana ja ruutulipun näki ensimmäisenä Tonteri. Hän kärsi eilen ajetussa finaalissa teknisistä murheista eikä saanut autoaan käyntiin. Tänään hänelle tuli moottoriongelmia, mutta nuori mies ajoi kuitenkin voittoon.

– Männästä lähti pala, siksi vauhti hieman hyytyi lopussa. Meillä oli sama ongelma Kouvolan osakilpailussa, totesi Tonteri.

Toiseksi OK-luokan finaalissa kiirehti paalulta lähtenyt Lappalainen ja kolmanneksi nousi neljännestä ruudusta startannut Thomas Lindfors.

kz2

KZ2-luokka ajoi tänään Lappeenrannassa kaksi finaalia. Ensimmäisessä finaalissa lähtövaloissa oli häikkää ja startti jouduttiin ottamaan pariinkin kertaan uusiksi, ennen kuin joukko pääsi matkaan. Voittoon paukutti toisesta ruudusta startannut Oskari Kurki-Suonio, toiseksi Henri Kokko ja kolmanneksi Jan Kuovi.

KZ2-luokan toisessa finaalissa nähtiin ensimmäisellä kierroksella hieman draamaan, kun toisessa mutkassa rytisi ja karttia nousi toisen päälle. Tiukan finaalin voittoon kaasutti lopulta Henri Kokko ennen Oskari Kurki-Suoniota ja kolmanneksi ajanutta Arto Ojarantaa.

– Aika vaikea ohittaa toista tällä radalla. Rata on hieno ja hieno vetää, mutta ohittaminen on hankalaa, koska täällä ajetaan niin kireetä linjaa, että se tekee sen ohittamisen hankalaksi, totesi Kokko finaalin jälkeen.

Karting SM-sarja päättyy kauden viimeiseen osakilpailuun 26.-28.8. Lahden Pipon radalla.

Kaikki tulokset tästä.


www.kartingsm.fi/

Teksti: Moottoriurheilu.tv
Kuvat: Kirsi Suominen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting