Ralli 15.10.2018

Westerlund luokkavoittoon moottoriremonttia kaipaavalla Mantalla

Heikki Westerlund. Kuva: Marko Kyöstilä

Heikki Westerlundin kotiintuomisina Urjala Historic rallista on luokan ykkössija ja nuottisarjalaisten nopein aika, mutta nyt miehellä on edessään moottoriremontti.

Urjala Historic rallin viisi erikoiskoetta olivat Westerlundin mukaan hyvin vaihtelevia. Ennen taukoa ajetut kolme erikoiskoetta olivat paikoin aika teknisiä, mutta tauon jälkeen kaksi viimeistä olivatkin sitten nopeanpuoleisia.

– Jo alkuun näytti selvältä, että luokassamme sekä nuotista ajavien ykkössijasta käydään tiukkaa kisaa nopean espanjalaisparin Aboiltiz Miguel Diaz – Diego de Eusebio kanssa. Urakkaamme ei myöskään helpottanut se, että jo edellisessä rallissa alkanut Mantan moottorin huolestuttava jäähdytinnesteen kulutus ja lievä ylikuumeneminen pahentuivat jo heti ensimmäisen EK:n jälkeen, Westerlund kertaa.

Ensimmäisellä 7,9 kilometrin mittaisella erikoiskokeella Westerlund ja kartanlukija Hanna Valonen jäivät pohja-ajasta 2,2 sekuntia ja toisella EK:lla (12,6 km) 2,1 sekuntia.

– Ennen kolmosta autoa jäähdytellessämme puhuimme Hannan kanssa, että nyt pitää vain keskittyä ajamiseen, eikä miettiä moottoria ja sen voimattomuutta alemmilla kierroksilla. Kolmoselle (8,4 km) latasimmekin sitten 6,9 sekunnin pohjat.

– EK 3:n jälkeen oli huoltotauko, jossa nestettä lisättiin taas reippaasti jäähdyttimeen. Kaken ja Tonin kanssa puhuttiin, että lasketaan vaan menemään niin kauan kuin auto eteenpäin kulkee. Jos sitten ”lelut leviää” niin sitten leviää. Moottorissa on isompi ongelma, ja sen ”parasta ennen” -päiväys ja viimeinen käyttöpäivä on ylitetty jo reippaasti.

 

EK 4:n 5:n välissä oli vielä mahdollisuus huoltaa autoja, koska Nelos-EK oli pituudeltaan 20,9 kilometriä ja autot olivat siellä kovilla.

– Vaikka Mantan moottorista oli vääntöä kadoksissa, ajoimme tälle pitkälle pätkälle mukavat 5,5 sekunnin pohjat. Huollossa Mantan lisänesteytyksen jälkeen sitten vain kohti kisan viimeistä 7,2 kilometrin pituista erikoiskoetta. Maalissa huomasimme ajaneemme tänne vielä 3,5 sekunnin pohjat ja voittaneemme luokan ja nuottisarjalaiset 11,6 sekunnin erolla espanjalaiseen. Nuottiluokkien kolmanneksi ajoi Timo Pitkäniemi – Kirsi Holmberg  yhden minuutin ja seitsemän sekunnin erolla meihin.

– Kisan aikataulu oli mukavan ripeä ja reitti kompakti. Osa teistä oli aika nopeita, mutta kaiken kaikkiaan pätkät olivat todella mukavia ajaa ja hyväkuntoisia. Reitin varrella oli hyvin runsaasti yleisöä nauttimassa rallin katsomisesta kivassa syyssäässä.

Rallin tulokset MUT-palvelun sivuilta.

Nyt Westerlundilla on ohjelmassa Mantan perusteellinen läpikäynti ja moottorin täysremontti.

– Tämä kausi oli nyt tässä. Ensi vuodesta en osaa vielä oikein sanoa mitään, katsotaan sitä sitten myöhemmin, kun suunnitelmat ovat selvillä ja auto taas iskussa.

Teksti: Heikki Westerlundin Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli