Ralli 16.09.2018

Westerlund luokkavoittoon haastavissa olosuhteissa ajetussa Maxell-rallissa

Heikki Westerlund ja Hanna Valonen nappasivat luokkavoiton. Kuva: Eeri Auvinen

Heikki Westerlund ja Hanna Valonen ylsivät Historic nuottisarjan luokkavoittoon lauantaina Espoossa ajetussa Maxell-rallissa.

Kovasta vesisateesta johtuen olivat Maxell-rallin vaihtelevat tiet haastavia kaikille. Kovien nopeuksien lisäksi ajettiin myös pienempiä teknisiä osuuksia, joissa oli erittäin liukkaita paikkoja ja pito vaihteli paljon, eli kilpailijat saivat olla erityisen tarkkana.

– Omalta osaltamme kisa sujui ihan mukavasti. Ennen taukoa ajettiin kolme erikoiskoetta, joilla onnistuimme tekemään omassa luokassamme eroa luokan kakkoseen 31,2 sekuntia. Valitettavasti luokassamme kävi keskeytyksien myötä kato jo tässä vaiheessa, joten kisasimme sitten luokan kärkitilasta Aboiltiz Miguel Diazin kanssa, Westerlund kertoo.

Diazin nimi ei ole aivan perinteinen suomalainen rallinimi. Hän ja hänen kartturinsa Diego Sanjuan de Eusebio ajavat Suomessa ralleja jo viidettä vuotta.

– He ovat todella ihastuneet tähän suomalaiseen rallikultturiin, ajettaviin teihin ja yleiseen pöhinään rallin ympärillä. Kaksikko kisaavat todella hyvin ja he antavat täällä kyllä kovaa vastusta. He ajavat koko 2018 nuottisarjan ja heillä onkin hyvä mahdollisuus voittaa se.

Westerlundilta jäi kesän osakilpailut miehen työkiireideni vuoksi ajamatta.

– Ja myös siksi, että halusimme ajaa Lahden EM osakilpailun.

Sarjan viimeisessä osakilpailussa on siis luvassa vielä Suomi-Espanja maaottelu mestaruudesta.

– Tiesimme luokkatilanteen hyvin, kun lähdimme tauolta ajamaan kolmea kisan viimeistä erikoiskoetta. Nelosella vielä ajoimme 2,7 sekunnin luokkapohjat, mutta sitten jo hieman himmasimme vitos- ja kutospätkillä. Maalissa luokkavoitto irtosi meille 21.8 sekunnin erolla ja nuottisarjan epävirallisessa yleiskilpailussa olimme kakkosia Martti Sirron Audi Quattron jälkeen.

– Kartturini Hannan kanssa olimme päivään tyytyväisiä ja nuottimme toimi erittäin hyvin. Vaikka vettä satoi ja kuraa riitti, niin oli taas mukava rallipäivä.

Seuraavan kerran Westerlund starttaa ralliin Urjalassa 13. lokakuuta.

Kilpailun tulokset

Teksti: Heikki Westerlundin Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli