Ralli 08.08.2016

Westerlund kuperkeikkojen jälkeen viljapeltoon Lahden Historic Rallissa

Tältä näytti Manta Lahden Historic Rallyn toisen pätkän jälkeen.

Heikki Westerlundin ja Hanna Valosen matka päättyi kuperkeikkojen jälkeen toiselle pätkälle viikonloppuna ajetussa Lahden Historic rallin EM-kilpailussa.

Suomen Historic rallien kauden ykköstapahtuma Lahti Historic Rally ajettiin viikonloppuna. Kilpailu ei kuitenkaan sujunut aivan suunnitelmien mukaan Heikki Westerlundilta sekä kartturi Hanna Valoselta.

– Tämä rallivuosi näyttää nyt olevan meidän autokunnalle todellinen epäonnen aikakausi. Talvella sarjakisoissa oli teknisiä ongelmia ja nyt Lahden EM Historic Rallyssa matka katkesi jo lähes kisan alussa, Westerlund selvittää.

Kisan ensimmäinen, 9.3 kilometrin erikoiskoe sujui parivaljakolta vielä hyvin.

– Edellisestä nuottirallistamme oli jo vierähtänyt vuosi, mutta yllättävän mukavasti homma meillä taas sujui ja ajoimme pätkällä hyvinkin varmalla ajolla kategorian CAT 4 kolmanneksi nopeimman ajan.

Westerlund ja Valonen jatkoivat hyvillä mielin ja positiivisin odotuksin kohti seuraavaa pätkää, joka oli pituudeltaan 14.5 km.

– Tämä oli vauhdikas ja hyvin vaativa erikoiskoe nopeine osuuksineen ja nyppyjen ylityksineen. Ajo lähti heti alusta asti sujumaan ihan lennokkaasti ja meidän nuotti toimi erittäin hyvin. Mutta kuten tässä hommassa hyvin tiedetään, aina voi sattua ja tapahtua! Erikoiskokeen loppupäässä yhdessä vasemmassa mutkassa tehdyn virheen vuoksi Mantan perä putosi aika kovasta vauhdista ojan puolelle, auton helma otti kiinni penkkaan ja siitä sitten lähdettiin.

Parin pyörähdyksen jälkeen Westerlund ja Valonen putosivat Mantan kanssa katolleen alas viljapellolle.

– Autosta ulos kömpiessämme totesimme, että olimme molemmat ihan kunnossa, toki hieman ”sekaisin” pyörimisen jäljiltä. Paikalla ollut yleisö käänsi auton takaisin pyörilleen. Auto sai rytäkässä harmittavasti joka puolelta siipeensä, mutta peltiähän saa aina. Pääasia että miehistö oli kunnossa.

Erikoiskokeen päätyttyä ja Mantan ”lokasuojien venytyksien” jälkeen Westerlund ajoi auton pois erikoiskokeelta ja siitä suoraan huolto-auton perässä odottavaan peräkärryyn.

– Kävimme Hannan kanssa vielä perjantaina illansuussa näyttämässä itseämme kilpailun lääkärille, joka teki meille pakolliset tarkastukset.

Parivaljakko selvisi onnekseen ilman fyysisiä vammoja.

– Tällainen reissu tällä kertaa! Nyt aletaan pikkuhiljaa parsimaan Opelia nippuun ja sitten taas vaan mennään kohti uusia seikkailuja. Josko vaikka ensi vuosi olisi meille onnekkaampi!

Tämän vuoden Lahti Historic Rallyn voittivat San Marinosta kotoisin oleva Giuliano Calzorali ja hänen kartanlukijansa Silvio Stefanelli.

Teksti ja kuva: Heikki Westerlund Tiedotus

Lahti Historic Rallyn voitto San Marinoon

Heikki Westerlund Lahti Historic Rallyn lähtöviivalle

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli