Motocross 07.08.2016

Weckman taisteli voittoon Sveitsin EM-motocrossissa

Motocrossin EMX150 EM-mestaruussarjan toiseksi viimeinen osakilpailu ajettiin viikonloppuna Sveitsissä. Luokan hallitseva mestari, Manninen Bros Honda -tiimiä edustava Emil Weckman saapui Frauenfeldiin pistejohdossa. Loppuviikon sateet tekivät radasta varsin pehmeän ja liukkaan, mutta vasta 14-vuotias Weckman hallitsi olosuhteet mestarillisesti ja ajoi aika-ajossa lähes kuuden sekunnin pohja-ajan. Niin ikään lauantaina ajetussa ensimmäisessä kisaerässä Weckman oli omaa luokkaansa ja voitti erän lopulta yli 50 sekunnin erolla. Tänään sunnuntaina ajetussa toisessa erässä Weckman joutui kuitenkin tekemään tosissaan töitä voiton eteen.

– Startti onnistui ihan kohtuullisesti ja nousin kärkeen jo ensimmäisen kierroksen puolessa välissä. Olin jo saanut hieman eroa muuhun joukkoon kun kolmannella kierroksella hyppäsin alamäkiportaan ylipitkäksi syvään uraan ja uran reuna löi ketjut pois paikoiltaan. En kuitenkaan panikoinut sen kummemmin vaan laiton ketjun takaisin paikalleen, mutta sillä aikaa Fredriksen, Martinez ja Vesilind ehtivät ohitse. Pari seuraavaa kierrosta oli vaikeita, mutta sitten ajo rentoutui ja sain kolmikon nopeasti kiinni. Radalla oli onneksi paljon ohituspaikkoja, joten ohittaminen ei ollut ongelma ja ajoin lopulta voittoon reilulla 30 sekunnilla. Mestaruustaistossa eroa on nyt mukavat 32 pistettä, joten tästä mukava lähteä viimeiseen osakilpailuun, iloitsi Weckman.
Emil_Weckman_Sveitsi - 1 (1)

EMX150 Euroopan mestaruussarjan viimeinen osakilpailu ajetaan kuun lopussa Hollannin Assenissa. Weckman kisaa seuraavan kerran Suomessa jo ensi viikonloppuna Alavuden SM-osakilpailussa, jossa sipoolaisella on mahdollisuus varmistaa MXC/A luokan mestaruus.

Team Manninen Bros Hondan yhteistyökumppanit kaudella 2016 ovat Brandt Oy, Arai kypärät, moottoripyörätarvikkeiden ja varaosien maahantuoja Duell, moottoripyörien tarrasarjoja valmistava Tapesnake, Ykkös-MP Oy, yritystekstiilejä ja mainos- sekä liikelahjoja valmistava Brandix Oy, Honda Pro Oils tuotteet, Motocrossin tukirinki sekä puunkäsittelyyn ja -kuljetuksiin erikoistunut Puhtila Oy.

Teksti ja kuvat: Team Manninen Bros. Honda tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross