Watercross 02.08.2018

Watercrossin ensimmäinen kansainvälinen arvokilpailu FIM European Watercross Cup ajetaan Sodankylässä lauantaina

Viime viikonloppuna Watercrossin SM-sarjan voittanut Pasi Leivo #15 nähdään viivalla kuvan kilpakumppaneiden Antti Holmbergin #277 sekä Aki Pesosen #23 kanssa. Kuva: Riku Sauvola

FIM Europe myönsi hurjasti suosiotaan nostaneelle Watercrossille European Cup -arvon, ja kisat sai järjestettäväkseen 30-vuotisjuhliaan viettävä Sodankylän Moottorikerho Ry.

Moottorikelkoilla on ajettu Sodankylässäkin kilpaa jo 1990-luvun alusta lähtien, mutta 2000-luvun taitteessa laji kasvatti nopeasti suosiotaan. Nykyään Watercrossista voidaan puhua Lapin suosituimpana moottoriurheilulajina, sillä kisatapahtumat ovat järjestävien paikkakuntien suurimpia yleisömagneetteja. Sodankylässäkin Nilimellan rantaan odotetaan tulevana lauantaina pitkälti yli toista tuhatta katsojaa.

Watercrossin kehityskaari on ollut viime vuosina huikea: Jos vielä 2000-luvun alussa jännitettiin kelkkojen pinnalla pysymistä, ollaan lajissa nyt siirrytty Suomen Cupin kautta ajamaan SM-arvon omaavaa sarjaa. Sodankylän Moottorikerhossa on seurattu lajin kehitystä läheltä, ja juhlavuoden kunniaksi päätettiin anoa lajin ensimmäistä kansainvälistä arvokilpailua. FIM Europe myönsi kilpailun Sodankylään, ja lauantaina Kitisenjoelle starttaa 33 kuljettajaa Suomesta, Ruotsista ja Norjasta.

Ilmoittautuneiden listalta löytyvät nimet ovat napsineet voittoja tasaiseen tahtiin pitkin kesää ympäri pohjoiskalottia. Kilvanajo on ollut Watercrossissa aina kovaa ja näyttävää, mutta nyt EC-arvon ja hyvien rahapalkintojen odotetaan tuovan omat lisämausteensa paremmuuden ratkomiseen.

Nilimellan kilpailukeskuksen lisäksi tapahtumaa voi seurata klo 11:00 alkaen Youtubesta (aika-ajot) ja klo 15:00 alkaen Ruutu.fi -palvelusta (karsintalähdöt, finaalit).

– Sodankylän Moottorikerho Ry haluaa kiittää yhteistyökumppaneita, ja toivottaa kuljettajat sekä yleisön tervetulleeksi juhlistamaan 30-vuotiasta kerhoa sekä Watercrossin Euroopan Cupin voittajaa! kilpailuorganisaatio toivottaa.

Liput 10€ ja 5€

Kilpailun ajokaavio

Osallistujalista

Lisätiedot: www.sodmk.com

Teksti: Sami Hoppula, kilpailun sihteeri

Uusimmat

Lisää aiheesta

Watercross