Ralli 25.10.2017

Walesin MM-rallissa seitsemän suomalaista – Hännisellä edessä viimeinen kisa Toyotan ratissa

Juho Hänniselle Walesin MM-ralli on viimeinen kilpailu Toyotan väreissä. Kuva: Red Bull Content Pool

Rallin MM-sarja jatkuu tällä viikolla Walesin osakilpailulla. Kauden toiseksi viimeiseen MM-ralliin lähtee Suomesta hieno määrä kuljettajia. Toyotan jo tutuksi tullut suomalaiskolmikko Jari-Matti Latvala, Juho Hänninen ja Esapekka Lappi edustaa sinivalkoisia värejä. Kivikovassa WRC2-luokassa suomalaisista ovat mukana Ford-kuljettaja Teemu Suninen, luokan Jyväskylän MM-rallissa voittanut Jari Huttunen Hyundailla, teinitähti Kalle Rovanperä Fordilla sekä viime vuoden Ralli SM -sarjan Tulevaisuuden Tähti Juuso Nordgren Skodan puikoissa.

Walesin ralli on rallin MM-sarjan kulmakivi, joka on ollut rallikalenterissa MM-arvoinen kilpailu koko sarjan olemassaolon ajan. Syksyisen sateet liukastamat soratiet ovat vuosikymmenten aikana nousseet käsitteeksi rallimaailmassa, ja MM-kullan kohtalo on monta kertaa ratkottu juuri näissä maisemissa.

Myös tänä vuonna maailmanmestaruus on katkolla lajin nelinkertaiselle mestarille Sebastien Ogierille tässä osakilpailussa. Ranskalainen Ford-pilotti Ogier on kerännyt 198 pistettä. Sarjan toisena on niin ikään Fordilla ajava Viron Ott Tänäk, jolla on 161 pistettä. Pisteen päässä Tänakista kärkkyy belgialainen Thierry Neuville Hyundaillaan. Jari-Matti Latvala on sarjassa neljäntenä 123 pisteellä, Juho Hänninen seitsemäntenä (71 pistettä) ja Esapekka Lappi yhdentenätoista (49).

Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing

Jari-Matti Latvala, WRC, Toyota Yaris WRC #10, Toyota Gazoo Racing WRC

– Iso-Britannia on kuin toinen kotini, sillä aloitin ralliurani siellä. Reitillä on muutamia mahtavia erikoiskokeita, kuten Myherin ja Dyfnant, joita odotan innolla. Meillä on ollut edellisissä ralleissa teknisiä ongelmia, mutta olen luottavainen siihen, että ne on nyt voitettu. Haluan päättää uskomattoman kauden kahteen vahvaan suoritukseen viimeisissä osakilpailuissa. Kauden ensimmäiset rallit eivät olleet niin vaativia kuin nämä nyt käsillä olevat osakilpailut, joten opimme tiimin kanssa nyt koko ajan lisää.

Lähde: Toyota Gazoo Racing

Juho Hänninen. Kuva: Toyota Gazoo Racing

Juho Hänninen, WRC, Toyota Yaris WRC #11, Toyota Gazoo Racing WRC

– Olen tyytyväinen Espanjan tulokseen ja saimme siitä paljon itseluottamusta tähän kisaan. Tämä on minun viimeinen rallini tänä vuonna, joten haluan ennen kaikkea nauttia siitä. En ole vuoden 2014 jälkeen ajanut täällä, mutta onneksi pätkät ovat edelleen miltei samat. Vaikka minulla ei ole paljoa kokemusta tästä kisasta, olen aina pitänyt siitä, joten haluan varmistaa, että tästä tulee meille hyvä kisa. Meillä ei ole mitään erityistä taktiikkaa, lähdemme ajamaan pätkä kerrallaan ja parannamme tarvittaessa. Se on osoittautunut toimivaksi tavaksi meille.

Lähde: Toyota Gazoo Racing

Esapekka Lappi. Kuva: Toyota Gazoo Racing

Esapekka Lappi, WRC, Toyota Yaris WRC #12, Toyota Gazoo Racing

– Ennakkotestimme oli hyvä, mutta sää testeissä oli epätyypillinen, kun lämmintä oli 22 astetta. Uskon sitä huolimatta, että testityöstä on hyötyä, jos olosuhteet ovat Walesille tyypillisen mutaiset ja märät. Toivottavasti reitillä ei ole sumua, sillä silloin ajaminen on hankalaa. Muutimme hiukan auton jousitusta ja muutamia muita asioita Espanjan kokemusten perusteella, ja saimme autoa kehitettyä testin aikana. Pidän tästä kilpailusta ja odotan innolla, että pääsemme erikoiskokeille. Toivottavasti onnistumme ajamaan hyvän tuloksen.

Lähde: Toyota Gazoo Racing

Teemu Suninen. Kuva: M-Sport World Rally Team

Teemu Suninen, WRC2, Ford Fiesta R5 #34, M-Sport World Rally Team

– Olen aina pitänyt tästä kisasta. Rohkeus ratkaisee, jos olosuhteet ovat sateiset ja sumuiset. Joskus sumu on niin sakeaa, että et näe auton konepeltiä pidemmälle ja silloin täytyy luottaa täydellisesti kartanlukijaan. Odotan tätä haastetta innokkaasti, ja tuskin maltan odottaa rallin alkamista.

Lähde: M-Sport World Rally Team

Juuso Nordgren. Kuva: Skoda Motorsport

Juuso Nordgren, WRC2, Skoda Fabia R5 #46, Skoda Motorsport II

– Espanjan MM-rallissa pääsin ensimmäistä kertaa ajamaan Skodalla asfaltilla ja opin todella paljon. Olen erittäin iloinen, että Skoda antaa minulle toisenkin mahdollisuuden todistaa kykyni, ja nyt ajoalustana on koko ajan sora.

Lähde: Skoda Motorsport

Kalle Rovanperä. Kuva: AKK/Taneli Niinimäki

Kalle Rovanperä, WRC2, Ford Fiesta R5 #51, M-Sport World Rally Team

– Ennakkotunnelmat ovat erittäin hyvät ja odotan kovasti tätä kisaa, joka on minun ensimmäinen MM-rallini. Tämä on todella pitkä ja erilainen ralli aiempiin kisoihini verrattuna, mutta uskon, että tästä tulee hauskaa. Kisasta tulee varmasti haastava, mutta tykkään ajaa vaikeissa olosuhteissa ja nämä tiet eivät eroa mitenkään erityisen paljoa suomalaisista teistä. Toivon, että siitä on meille hyötyä ja että meille tulee hyvä kisa.

Lähde: M-Sport World Rally Team

Jari Huttunen. Kuva: Jari Huttunen Racing

Jari Huttunen, WRC2, Hyundai i20 R5 #82, Hyundai Motorsport
– Meillä on tässä rallissa kaikista tärkeimpinä tavoitteina kerätä kokemusta uudesta autosta ja päästä maaliin. Testiä on takana vähän, joten tunnelma on odottava. Olosuhteet ovat meille uudet ja varmasti haastavat, joten hulluttelemaan ei lähdetä. Pitkästä aikaa sellainen kisa, jossa minä en jahtaa vain voittoa. Odotan hienoa kilpailua, ja tästä on varmasti paljon hyötyä ensi kautta ajatellen.

Lähde: Jari Huttunen Racing

Juho Hänninen, Toyota Yaris WRC. Kuva: Red Bull Content Pool

Walesin MM-ralli 2017: Luvassa liukastelua soralla ja mudalla

Kauden toiseksi viimeinen MM-osakilpailu on klassikkoralli, jossa ajetaan sorapätkiä sumun, mudan ja sateen seassa. Walesin haastavat olosuhteet ovat usein olleet ensikertalaisille kohtalokkaita, mutta toisaalta näissä oloissa myös maltillisella taktiikalla pääsee pitkälle. Nykyisistä suomalaiskuljettajista Walesin voitto on vyöllään vain Jari-Matti Latvalalla, joka kuittasi kisan nimiinsä 2011 ja 2012.

Walesin ralli käynnistyy torstai-iltana, jolloin ajetaan lyhyt 1,5 kilometrin yleisöerikoiskoe laukkaradalla. Perjantaina suunnataan metsäerikoiskokeille, ja edessä on kolme erikoiskoetta, jotka ajetaan kahteen kertaan. Yksi ratkaisupätkistä on varmasti 35 kilometriä pitkä Hafrenin erikoiskoe. Perjantain lenkki on 119 kilometriä pitkä.

Lauantaina on vuorossa rallin pisin päivä, kun rallikaravaani kiertää kaikkiaan yhdeksän erikoiskoetta, ja EK-kilometrejä kertyy peräti 142. Päivän erikoiskokeet ovat kahteen kertaan ajettavia metsätaipaleita Cholmondeley Castlen 1,8 kilometrin erikoiskoetta lukuun ottamatta.

Kilpailun päätöspäivänä kaasutellaan vielä viisi erikoiskoetta, joilla on yhteensä mittaa 41 kilometriä. Ralli huipentuu Brenig 2 -erikoiskokeelle, joka on lisäpisteitä jakava Power Stage -pätkä.

Kilpailun kotisivuille tästä.
Kilpailuun ilmoittautuneiden listaan tästä.
Kilpailun reittiaikatauluun tästä.

Erikoiskokeiden määrä: 21
Erikoiskoekilometrejä: 304,36 km
Kilpailun kokonaispituus: 1488,10 km

Liveseuranta ja ajankohtaiset uutiset rallin MM-sarjan kanavista

Ralliradio, reaaliaikaiset tulokset sekä sosiaalisen median ja WRC+ palvelun kautta runsaasti päivittäisiä ekstrasisältöjä – kaiken tämän ja paljon muuta löydät rallin MM-sarjan kanavista.

Wrc.com »
twitter.com »

facebook.com »
instagram.com »
youtube.com »

MM-rallit Suomen televisiossa Nelonen Prolta ja Ruutu+:sta

Walesin MM-rallin lähetysajat »

MM-rallien kohokohdat maksutta Red Bullin netti-TV:stä

Katso Red Bull TV:n räätälöityjä kisalähetyksiä mobiilin, lap topin tai smart tv:n kautta.

Kauden tulevat lähetykset »

Neste Rallin kanavista ajankohtaista sisältöä läpi MM-kauden

nesterallyfinland.fi »
twitter.com »
facebook.com »
instagram.com »
youtube.com »
#RallyFinland

Teksti: Neste Ralli Viestintä

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli