Ralli 27.10.2016

Walesin märät ja mutaiset olosuhteet aiheuttavat päänvaivaa kuskeille – katso video!

Walesin MM-ralli on tarjonnut perinteisesti mutaisia olosuhteita.

Walesin rehevä maaseutu tarjoaa rallikalenterin haastavimmat olosuhteet. Samanaikaisesti kun tiimit valmistautuvat kohtaamaan mutaiset tiet, mekin olemme kääntäneet katseet jo 72:n kerran ajettavaan Iso-Britannian ralliin.

Volkswagenin tallilla on viikonlopulle varmasti suuret suunnitelmat ja yksi päätavoite. Wolfsburgilainen talli voisi varmistaa Walesissa valmistajien mestaruuden jo neljäntenä vuonna peräkkäin. Jotta Volkswagen pystyy jo tänä viikonloppuna varmistamaan kolmen edellisen vuoden temppunsa, tulee tallin säilyttää piste ero 43 pisteessä päätöskilpailuun lähdettäessä.

Vaikka Hyundai kuljettajat ajaisivat kaksoisvoittoon, riittäisi Volkkarin Sebastian Ogierille ja Jari-Matti Latvalalle kolmas ja viides sija riittävän välimatkan säilyttämiseen. Vaikka toinen jäisi kokonaan pisteittä, niin toisen voitolla ero pysyisi edelleen.

Sebastian Ogier varmisti kuljettajien mestaruuden jo edellisessä Espanjan rallissa, ja lähtee Walesiin varmasti paljon rennommin mielin varmistamaan myös valmistajien mestaruutta. Suomalaisittain menestysnälkää on jäänyt hampaan koloon Jari-Matti Latvalan epäonnistuneen Espanjan rallin jälkeen. Latvala on MM-pisteissä tällä hetkellä kuudentena, mutta erot Ogierin takana ovat hyvin pieniä. Jari-Matilla olisi teoreettiset mahdollisuudet nousta jopa toiseksi ja napata Volkswagenille jopa kolmoisvoitto, sillä eroa toisena olevaan Volkswagenin kakkostiimin Andreas Mikkelseniin on vain 24 pistettä. Jäjellä olevissa ralleissa on jaossa vielä maksimissaan 50 pistettä + power stage-pisteet.

Torstain Shakedown sujui Viron Ott Tänakin tahdissa.

Teksti: Red Bull

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli