Ralli 01.10.2018

Vuorisalo voittoon kotirallissaan – “Sanoinkuvaamattoman hieno fiilis”

Samuli Vuorisalo ja Henri Arpiainen tuulettivat SM3-luokan voittoa SM TeijoTalot-rallissa. Kuva: Toni Ollikainen

Naantalilainen rallikuski Samuli Vuorisalo kartturinaan Mikkelistä kotoisin oleva Henri Arpiainen kaasuttelivat suvereeniin SM3-luokan voittoon SM TeijoTalot-rallissa.

Kaksipäiväinen Ralli SM -sarjan finaali huipentui Turun ja Salon maisemiin, jossa ajettiin perjantaina ensin kolme erikoiskoetta pimeällä ja viisi erikoiskoetta lauantaina. Kotikulmilla ajellut Vuorisalo teki perjantain pätkille yhden pohja-ajan ja johti luokkaansa ennen lauantain erikoiskokeita 8,6 sekunnilla ennen Jaro Kinnusta.

– Auto pätki ja nyki koko ajan kolmospätkällä, kun vaihdelaatikon asentotunnistin hajosi. Onneksi kyseessä ei ollut siis iso vika ja saatiin auto huoltoon ja kuntoon lauantain erikoiskokeille, Vuorisalo kertasi tunnelmiaan.

Lauantai-aamupäivän erikoiskokeille Vuorisalo nakutteli molemmille pohja-ajan ja ennen huoltotaukoa ero toiseksi nousseeseen Joonas Lindroosiin oli jo 16 sekuntia ja kolmanneksi tippuneeseen Kinnuseen jo 35 sekuntia. Päivätauon jälkeen luvassa oli vielä kolme erikoiskoetta.

Lindroos paranteli asemiaan huollon jälkeisellä erikoiskokeella lyöden tauluun ykkösajan, mutta viimeistä edelliselle, Heinässuon erikoiskokeelle, Vuorisalo pysäytti kellot jälleen pohja-aikaan. Viimeisenä erikoiskokeena ajettu Hämeenkylä toimi samalla rallin Power Stagena, jossa jaettiin yhdellä katseluosuudella myös SM-kuljettajien ajolinjoista tyylipisteitä arvovaltaisen tuomariston toimesta. Power Stagelle Vuorisalo ajoi, kuin kermaksi kakun päälle, pohja-ajan sekä sai parhaimmat arvostelupisteet tuomaristolta, mistä luvassa oli myös Power Stagen voittajan palkinto.

Eroa lopulta toiseksi sijoittuneeseen Lindroosiin kertyi 23 sekuntia, SM3-luokan mestaruuden voittanut Kinnunen tippui lopulta rengasrikon myötä viidenneksi, mutta se riitti pitämään riittävän piste-eron hopealle tulleeseen Vuorisaloon. Opel-kaksikko pääsi nostelemaan kuitenkin kirkkainta pystiä Salon Astrum-Keskuksessa järjestetyssä palkintogaalassa upean kaksipäiväisen rallin jälkeen.

– Sanoinkuvaamattoman hieno fiilis, koko kauden ajan ollaan voittoa haettu ja täällä kotirallisakin ollaan monta kertaa yritetty, mutta koskaan ei olla onnistuttu. Ei oikein riitä sanat kertomaan kuinka upea fiilis onkaan tällä hetkellä, meinaa ihan herkistyä. Iso kiitos Henrille, huollolle, tukijoille, yhteistyökumppaneille ja faneille!

– Yritin koko ajan pitää ajatukset ajamisessa, en miettinyt ollenkaan tilannetta. Annoin mennä rennosti, kun oli hyvä fiilis ajamiseen. Onnistuttiin pitämään pää kasassa. Totta kai täytyy olla tyytyväinen toiseenkin sijaan. Tunturi jäi meiltä ajamatta, mutta kuudessa kilpailussa päästiin jokaisessa palkintokorokkeelle. Hopea oli meidän käsissämme ja se otettiin, mestaruus ei ollut meidän käsissämme, täytyy kuitenkin nostaa hattua Jarolle, muistuttaa Vuorisalo.

Tulevaisuuden suunnitelmiaan mies ei suostunut vielä avaamaan tarkemmin.

– Ei ole vielä oikein mitään sellaista, mitä voi ääneen kertoa, mutta totta kai suunnitelmia on. Vaikea sanoa tässä kohtaa muuta kuin sen, että tämä oli mahdollisesti viimeinen ralli etuvetoisella, Vuorisalo päättää salaperäisesti.

SM TeijoTalot-rallin tulokset SM3-luokassa:

1. SAMULI VUORISALO 55:12,9
2. Joonas Lindroos +23,6
3. Aleksi Röyhkiö +1:03,5
4. Jussi Lindberg +1:34,7
5. Jaro Kinnunen +2:30,3

SM3-luokan lopullinen tilanne 7/7 osakilpailun jälkeen:

1. Jaro Kinnunen 127,0 pistettä
2. SAMULI VUORISALO 121,5
3. Joonas Lindroos 77,0
4. Jussi Lindberg 75,0
5. Henri Hokkala 69.5

Seuraa Samulia verkossa ja somessa:

WWW: www.samulivuorisalo.com
FACEBOOK: Facebook.com/samulivuorisaloofficial
TWITTER: twitter.com/SamuliVuorisalo
INSTAGRAM: Instagram.com/samulivuorisalo_official

Teksti: Patrick Rupponen / Samuli Vuorisalon tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli