eMotorsports 19.04.2016

Virtuaalisesta autourheilusta uusi SM-tason laji

Virtuaalinen autourheilu eli eMotorsports on uusin SM-tason autourheilun lajitulokas. Kyse on  tietokoneilla tapahtuvasta verkossa järjestettävästä ON LINE -kilpapelaamisesta ja osallistuminen on mahdollista jokaiselle ratin taakse haluavalle.

eSports-lajit ovat yksi maailmalla nopeimmin kasvavista urheilumuodoista, jonka tähdet tienaavat huimia palkkioita. Kuitenkin itse lajit ja harrastaminen ovat todella edullisia.

Virtuaalisen autourheilun SM-sarjan järjestäjä on International eMotorsports Accosiation (IeMA) ja sarjan promoottorina toimii Circuit eMotorsports, joka on tuttu myös samannimisestä, Sub-kanavalla pyörivästä TV-sarjasta.

Virtuaalinen autourheilu on paitsi edullista, myös palkitsevaa. AKK-Motorsport ry:n valvonnassa SM-kausi 2016 sisältää seitsemän osakilpailua ja mestaruuden nimiinsä vienyt kuittaa komean 5 000 € palkintopotin. Pelkästä penkkiurheilusta ei ole enää kysymys, sillä taso tulee olemaan taatusti korkea ja kilpailu kovaa. Kotikuskien lisäksi sarjaan osallistuu kuljettajia muista autourheiluluokista ja virtuaalipelisarjoista.

Kalle Palander ja Emma Kimiläinen isännöivät Circuit eMotorsports -TV-ohjelmaa.

Kalle Palander ja Emma Kimiläinen isännöivät Circuit eMotorsports -TV-ohjelmaa, johon myös laulajatähti Robin osallistui.

Pujottelun maailmanmestari ja Circuit eMotorsports -TV-sarjan isäntä, Kalle Palander, on yksi lajiin hurahtaneista:

“On muuten sairaan hauskaa ja kun oon niin h-vetin kilpailuhenkinen, niin tämä on hyvä korvike puikkahomman jälkeen! Mulla ei vielä taidot riitä SM-sarjaan, mutta skabaaminen kavereiden kanssa tässä lajissa onnistuu hyvin, vaikka ollaan aikas kiireisiä.”

Ex-Formula1 kuljettaja ja eMotorsports – Sports Director, Mika Salo:

“Ehdottomasti hieno homma, että saadaan tämä homma SM-tasolle ja uusia kuskeja mukaan moottoriurheiluun!”

Osallistuminen lajiin ja virtuaalisen autourheilun SM-sarjaan onnistuu alla olevien linkkien kautta. Eli ei muuta kuin virtuaalilappua lattiaan – tervetuloa mukaan!

http://www.circuit.fi/emotorsport-news
http://www.iema.mugi.fi/
http://www.autourheilu.fi/

Teksti: Valtteri Leitola

Uusimmat

Lisää aiheesta