Motocross 10.07.2017

Ria Virtanen yllättyi tuloksestaan historian ensimmäisellä naisten motocrossin EM-kaudella

Kuva: Pasi Virtanen

Ria Virtanen päätti motocrossin EM-kauden viikonloppuna Latvian Stelpen radalla ajetussa finaalissa sijoihin 12 ja 15. Sarjan lopputuloksissa suomalainen päätyi 43 kuljettajan joukossa sijalle 23:s.

Perjantaina Ria Virtasen kuljetusauto hajosi juuri Stelpen radalle saavuttaessa. Näin ollen valmistautuminen kisaan oli hieman haasteellista, kun kotimatkaa joutui ajattelemaan jo ennen kuin radalla oli päässyt ajamaan metriäkään.

Nähtyään Stelpen radan Virtanen tuumasi kotimaisten ratojen olevan melkoisia kinttupolkuja, mikä asettaa oman haasteensa ajaa kansainvälisiä kilpailuja. Harjoitteleminen on vaikeaa, kun vastaavaa ei löydy kotimaasta harjoittelupaikaksi. Stelpen rata on nopea ja sisältää 22 hyppyriä. Maapohja on punaista hiekkaa, ja vaikka sunnuntain erään tuli uria, oli rata silti kovasti Virtasen mieleen.

Naisten viimeiseen EM-sarjan osakilpailuun osallistui kaikkiaan 15 kuljettajaa. Lauantain aika-ajoon rataa oli kasteltu melko runsaasti ja Virtanen vähän arasteli tätä. Aika-ajon tulos oli 15:s ja sama sijoitus oli iltapäivän puomilleajostartissa.

Sunnuntain warm up sujui jo vähän rennommin ja ratakin oli hieman kuivempi. Virtanen oli 14:ksi nopein.

Ensimmäisessä erässä kärkikaksikko hoiti kilpailun pahimmat virheet. Toisella meni pinnat rikki renkaasta, ja toinen oli pari kierrosta huilaamassa. Tämän ansiosta Virtanen oli maalissa 12:s.

Toinen erä oli hyvä suomalaiselle siinä mielessä, että hän pääsi ajamaan kilpaa edellä ajavan kanssa ja koki ajonsa mukavaksi, vaikka olikin maalissa 15:s.

Pisteitä tuli Latvian osakilpailusta kaikkiaan 15. Koko EM-sarjan yhteistuloksissa Virtanen oli lopulta 23:s yhteensä 43:sta kuljettajasta. Naisten EM-sarja alkoi vasta tänä vuonna, joten aloitus oli Virtasen kohdalla odotettua parempi.

Vaikka EM-sarja päättyikin, jatkuu Virtasen kisakausi kotimaassa MXD Suomen Cupissa heti tulevana viikonloppuna.

Teksti: Ria Virtanen Racing Team

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross