MM-Ralli 04.08.2019

Virtaselle ralliuran paras MM-rallin tulos Jyväskylästä – Kouvolalainen nautiskeli JanPro Racingin Ford Fiesta WRC-ralliautolla

Jouni Virtanen lennätti JanPro Racingin Fordia mallikkaasti Suomen MM-rallissa. Kuva: Timo Anis.

Anjalankosken Terästyön tukemana maailman ainoan yksityisen WRC-tiimin modernilla Ford Fiesta RS WRC -ralliautolla Suomen MM-rallissa kilpaillut kouvolalainen Jouni Virtanen ja hänen jyväskyläläinen kartanlukijansa Risto Pietiläinen toteuttivat tavoitteensa, eli saapuivat 23 pikataipaleen ja 307,58 erikoiskoekilometrin mittaisen rallin maalilipulle Virtasen pitkän ralliharrastuksen parhaimmalla yleiskilpailun sijoituksella (19) ja yhdeksänneksi nopeimpana WRC-autona.

Suuressa sorateiden Grand Prix -ralliseikkailussa ex-tehdaskuljettaja Janne Tuohinon JanPro Racingin kilpailukalustolla ajanut suomalaiskaksikko aloitti tunnustellen ja nosti tasaisesti vauhtiaan kilpailun edetessä. Modernin WRC-auton salat avautuivat erikoiskokeelta toiselle ajaessa.

Kilpailullisesti parhain erikoiskoeaika syntyi perinteikkäällä Ruuhimäen erikoiskokeella, jossa Virtanen ja Pietiläinen testasivat toden teolla kilpurin lento-ominaisuuksiin. Perjantaina kaksikon matkaa hidasti Moksin erikoiskokeella ilmaantunut hydrauliikkavika, joka lopulta paljastui reistailevaksi sensoriksi.

Hetkellisestä teknisestä viasta huolimatta Virtanen oli tyytyväinen kilpailun tulokseen ja tavoitteiden saavuttamiseen, eli Suomen MM-rallin tunnelmasta nautiskeluun tehdastiimiä vastaavalla kilpailukalustolla.

– Olin kilpailussa ainoa WRC-autolla ajanut niin sanottu herrasmieskuljettaja ja sen myötä tavoitteet oli asetettu sen mukaiseksi, eli hauskanpitoon ja nautinnon keräämiseen. Minulla ja Ristolla oli oikein mukava vauhtiviikko JanPro Racingin kanssa ja kun tavoitteet täytettiin, niin tyytyväinen olen. Lisäksi kun yhteistyökumppanit saivat runsaasti ansaitsemaansa näkyvyyttä, niin oikeastaan yhtään paremmin tämä kilpailu ei olisi voinut mennä, yhdettätoista perättäistä kertaa Suomen MM-rallissa kilpaillut Virtanen kertoo.

Jouni Virtanen nautti Suomen MM-rallista. Kuva: Timo Anis.

– JanPro Racingin puolesta isot onnittelut Jounille viisaasta kilvanajosta, mikä toi hänelle uran parhaimman yleiskilpailusijotuksen ja upean yhdeksännen sijan niin sanottujen WRC-ammattilaiskuljettajien luokassa. Automme toimi yhtä sensorivikaa lukuun ottamatta moitteetta ja miehistö kehittyi matkan varrella. Suomen MM-ralli oli JanPro Racingin historian ensimmäinen MM-ralli asiakkaan kanssa ja mielestämme onnistuimme työssämme sekä ennen kaikkea näyttämään millainen kokonaisuus meillä on tarjota modernilla WRC-autolla haluavalle kilpailijalle, Janne Tuohino kommentoi.

Suomen MM-rallin voittoon ajoi virolainen Ott Tänak, joka varsinkin toisena kilpailupäivänä kävi huikean sekuntitaistelun suomalaisten Esapekka Lapin ja Jari-Matti Latvalan kanssa.

Lopputulokset Suomen MM-ralli 2019, WRC-luokka:
1. Ott Tänak & Martin Järveoja, Toyota Yaris WRC, 2:30:40.3
2. Esapekka Lappi & Janne Ferm, Citroën C3 WRC, +25.6sek
3. Jari-Matti Latvala & Miikka Anttila, Toyota Yaris WRC, +33.2sek
…9. Jouni Virtanen & Risto Pietiläinen, Ford Fiesta WRC, +27:05.0sek

Teksti: Jani Kekoni / Tiedottaja.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli