Motocross 03.07.2017

Virtanen vei naisten motocrossin Suomen Cupin Kuopion osakilpailun nimiinsä

Ria Virtanen pääsi tuulettamaan podiumin korkeimmalle korokkeelle Kuopion osakilpailussa. Kuva: Pasi Virtanen
Ria Virtanen urakoi viikonloppuna motocrosskilpailuissa Kuopiossa. Nainen otti 125cc-luokasta sijat 28 ja 32 ja voitti naisten luokan.
Lauantaina Ria Virtanen osallistui piikkiluokan eli 125 MX-Liigan lähtöihin. Kaikkiaan kilpailussa oli 37 miestä ja Virtanen, eli yhteensä 38 kuljettajaa. Aamun aika-ajossa Virtanen oli 33:s.
Erät käytiin uudistetulla Kuopion radalla ja rata oli melko huonossa kunnossa. Ensimmäisessä erässä Virtanen oli 28:s. Ennen toista erää radalla kävi lääkintähelikopteri H-luokan loukkaantumisen takia.
– Tästä meni vähän kisafiilikset. Ajatus siitä, että seuraavanakin päivänä pitäisi ajaa kisaa hillitsi toisen erän vauhtia, kertaa maalissa kuitenkin 32:s ollut Virtanen.
Sunnuntaina vuorossa oli naisten lähtö eli MXD Suomen Cupin kisa, johon osallistui 16 naista.
– Aika-ajo ei lähtenyt oikein hyvin käyntiin, kun kolmelta ensimmäiseltä kierrokselta ei jostain syystä tullut ollenkaan aikoja. Tässä vaiheessa iski pienoinen paniikki ajan ajamisesta. Vallit menivät läpi ja radalla pysyminen olikin haastavaa. Rata tosin oli paremmassa kunnossa kuin lauantaina, kertoo pienestä paniikista huolimatta aika-ajon nopeimman ajan kellottanut Virtanen.
Ensimmäisessä erässä Maarit Mäkinen sai paremman lähdön, mutta Virtanen pääsi jo toisessa mutkassa ohi ja tässä järjestyksessä tultiin myös maaliin saakka.
Toinen erä olikin puhdasta Virtasen näytöstä, kun hän sai parhaimman startin ja ajoi johdossa maaliin saakka.
– Kierroksella ohitettava aiheutti hiukan haasteita molemmissa erissä. Liigakisasta poiketen naisten Suomen Cupissa ei käytetä sinistä lippua, mikä olisi huomattava turvallisuustekijä varsinkin ohitettavalle. Sininen lippu on kuitenkin merkkinä siitä, että takaa tulee nopeampi kuljettaja, Virtanen toteaa.
Virtanen johtaa tällä hetkellä MXD Suomen Cuppia 10 pisteen turvin. Seuraava kilpailu naisella on ensi viikonlopulla ajettava Latvian EM-kilpailu, mikä päättää kyseisen sarjan. Seuraava kotimainen kilpailu on heinäkuun puolivälissä.
Teksti: Ria Virtanen Racing Team Tiedotus / Hanna Aarela

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross