Motocross 11.06.2017

Virtanen naisten motocrossin Suomen Cupin johtoon

Ria Virtanen johtaa naisten sarjaa kahden osakilpailun jälkeen. Kuva: Virtasen Tiedotus

Ria Virtanen hallitsi lauantaina Iisalmessa järjestetyssä MX-liigakilpailussa ja nousi kahden erävoiton myötä naisten sarjan johtoon.

Motocrossin naisten Suomen Cupin kauden toinen osakilpailu ajettiin lauantaina Iisalmessa Ylä-Savon Moottorikerhon järjestämässä MX-liigakilpailussa. Karkkilan Moottorikerhon Ria Virtanen näytti askelmerkit kilpailuun jo aika-ajoissa olemalla nopein. Ensimmäisen erän nainen veikin nimiinsä ylivoimaisella 35 sekunnin erolla ennen toiseksi ajanutta Lappeenrannan Moottoripyöräilijöiden Maarit Mäkistä. Toisessa erässä Virtanen tervehti ruutulippua 25 sekuntia ennen Mäkistä. Kolmanneksi molemmissa erissä ajoi ME-Racingin Vilma Jarkkola.

– Rata oli hyvä ja ajo oli rentoa. Varmaan eniten sain eroa muihin pitkässä pöydässä, kun olin ainoa, joka hyppäsi sen yli. Tänään tosiaan jatketaan piikkiluokassa. Ei tule helppo päivä, sillä rata on huonompi kuin eilen, Virtanen toteaa.

Erävoittojen myötä Virtanen johtaa nyt naisten Suomen Cupin sarjaa. Kauden avausta hallinnut Sanna Kärkkäinen ei osallistunut Iisalmen kilpailuun, sillä hän kävi voittamassa Räyskälässä ajetun enduron kansallisen kilpailun. Mäkinen on pisteissä nyt toisena ja Jarkkola kolmantena.

Iisalmessa kisattiin myös kansallisella tasolla luokissa MX65 ja MXC/B.

MX65-luokassa Vantaan Moottorikerhon Saku Mansikkamäki otti kauden avauksen tapaan voitot molemmista eristä. Turun Moottorikerhon Aaro Menna sijoittui kahdesti toiseksi ja Vantaan Moottorikerhon Eelis Viemerö tervehti ruutulippua molemmissa erissä kolmantena.

MXC/B-luokassa ensimmäisen erän vei Turun Moottorikehon Hermanni Koskinen, toiseksi ajoi Vantaan Moottorikerhon Miika Jukarainen ja kolmanneksi Imatran Moottorikerhon Ville Schadevitz. Toinen erä oli niinikään Koskisen hallintaa, toiseksi ajoi nyt Turun Moottorikerhon Kimi Tammi Schadevitzin sijoittuessa jälleen kolmanneksi.

Kilpailun tulokset: https://speedhive.mylaps.com/Events/1407622

yht. erä 1 erä 2
1 Ria Virtanen 50 25 25
2 Maarit Mäkinen 44 22 22
3 Vilma Jarkkola 40 20 20
4 Jutta Lukkari 34 18 16
5 Taru Koskinen 32 14 18

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross