Motocross 06.05.2018

Virtanen MX-Liigan avauksessa neljänneksi “Kauden aikana on mahdollisuus vaikka mihin”

Naisten luokan avauskilpailun voittoa pääsi juhlimaan Vilma Jarkkola. Ensimmäisessä erässä voittoon ajanut Hanna Mertsalmi oli kokonaistuloksissa toinen, ja kolmanneksi nopein oli Virosta Suomeen kilpailemaan saapunut Kadri Ehamäe. Kuva: Pasi Virtanen

Ria Virtaselle lauantaina ajettu motocrossin MX-Liigan avaus Porissa oli jännittävä, koska viime vuonna hänen kautensa päättyi juuri siellä kisatilanteessa loukkaantumiseen. Naisen alitajunnassa pyörivät ajatukset viime syksystä ja se toi hänelle omalta osaltaan lisäpainetta kilpailuun.

Aika-ajossa neljänneksi sijoittuneella Virtasella oli ennen kilpailua kova jännitys, mutta se kuitenkin unohtui siinä vaiheessa, kun hän pääsi puomin taakse. Ensimmäisessä erässä naisen lähtö sujui hyvin. Virtanen voitti pahimman pelkonsa ja johti erää alusta puoleen väliin. Parhaiden kierrosaikojen erot olivat kärkikolmikolla tuhannesosien sisällä. Virtanen oli maalissa lopulta kolmas.

Virtanen jaksoi ajaa molemmat erät tasaista omaa vauhtia. Hänen tavoitteenaan oli päästä kaatumatta läpi molemmat erät ja tämä toteutui. Toisessa erässä hän saapui maaliin neljäntenä ja sijoittui myös lopputuloksissa neljänneksi. Kärjen osalta tulokset menivät ristiin, joten tässä vaiheessa piste-erot ovat melko tasaiset.

– Kotimaista naisten Suomen Cupia on jäljellä vielä kuusi kilpailua ja jaossa 300 pistettä. Kauden aikana on mahdollisuus siis vaikka mihin! Kärjen osalta on sen verran pienet vauhdilliset erot, että kaikki on mahdollista, Virtanen toteaa.

Seuraavaksi Virtanen suuntaa motocrossin EM-kilpailuun, joka ajetaan Saksassa 2.-3.6.

– Sinne on tarkoitus lisätä vauhtia. Nyt on aikaa myös treenaamiselle, nainen päättää.

Teksti: Ria Virtanen Racing Team

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross