Jäärata 08.03.2018

Viro hakee suomalaiskuskeilta oppia jäärataan – Supermotomestari Salstola mukana lauantaina Tallinnan kisassa

Supermoton moninkertainen Suomen mestari Sami Salstola pitää kuntoaan yllä talviaikaan jääradan avulla. Kuva: Tomi Saksa

Tallinnan keskustan tuntumassa järjestetään tulevana viikonloppuna jääratakilpailu, jossa mukana on myös suomalaisia kuljettajia.

Lauantaina Viron Tallinnassa järjestetään jääratakilpailu, johon on kutsuttu mukaan suomalaisia kuljettajia, joiden palautteen avulla toivotaan kehitettävän lajin toimintaa naapurimaassa. Mukana kilpailussa on myös supermotosta tunnettu moninkertainen Viron ja Suomen mestari Sami Salstola.

– Ajattelin lähteä hieman ulkoiluttamaan jaloa kaksitahti pyörääni, ettei se aivan tomutu tuolla tallissa ennen kesäkauden alkua, Salstola toteaa.

Salstolan lisäksi kilpailuun osallistuu Suomesta Juuso Tani, Aslan Hasan, Niklas Pöytälaakso, Juho-Antti Johansson sekä Martti Mäki-Jouppila.

– Viron liitolta tuli pyyntöä, jos saisi suomalaisia kuskeja ajamaan kilpailun, jotta he saisivat hieman enemmän tietotaitoa ja palautetta tapahtumasta, että he pystyisivät kehittämään lajia. Kisan järjestäjä on hyvä tuttuni Viron maalta ja kun hän yllytti lähtemään kisoihin, niin olihan se lähdettävä kerta kutsutaan, Salstola taustoittaa.

Radan sijainti on varsin otollinen yleisölle. Harku-järvellä sijaitseva kilpailupaikka on noin 20 minuutin ajomatkan päässä Tallinnan satamasta.

– Noin 1,5-2 kilometrin pituista rataa aletaan tehdä torstaina, joten tarkkaa tietoa siitä ei vielä ole. Tiedossa on kuitenkin jotain hieman erilaista kuin mitä Suomen jääradoilla on totuttu näkemään, ja keskituntinopeus tuskin nousee niin isoksi kuin mihin olemme täällä tottuneet, Salstola miettii.

Kilpailussa on Open-luokka (jääpiikki), johon voi osallistua Suomen säännöt täyttävällä 125-kuutioisella tai suuremmalla pyörällä. Kilpailu sisältää kaksi erää, joiden kesto on 12 minuuttia + 2 kierrosta.

– 2005 vuoden CR:stä on pölyt pyyhitty pois ja voittamaan lähdetään Ronnie Mac -tyyliin, Salstola hehkuttaa.

Lisätietoa kilpailusta

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Jäärata