Ralli 21.08.2018

Ville Pynnönen Enset SM-Ralliin – Edessä ensimmäinen SM1-luokan kilpailu

Ville Pynnönen. Kuva: Ville Pynnösen Tiedotus

Ville Pynnösen nousujohteinen kausi saa jatkoa, kun seuraavana kisana vuorossa on Sastamalan ja Huittisten alueilla ajettava Enset SM-Ralli, jossa miehen kalustona ja huoltona toimii edellisten kisojen tapaan TGS Worldwiden Skoda Fabia R5.

Jyväskylän Urheiluautoilijoita edustava, 21-vuotias Pynnönen on jälleen uuden kokemuksen edessä, kun vuorossa on ensimmäinen SM-luokassa ajettava kilpailu. Eroavaisuus edellisiin, lisäluokassa ajettuihin, SM-kisoihin on lähtöpaikkaa lukuun ottamatta varsin minimaalinen, jonka johdosta mies suhtautuu kilpailuun samanlailla kuin edeltäviin.

– Jokaisen kilpailun kohdalla päällimmäinen tavoite on ollut päästä maaliin ja saada kilometrejä alle. Tämäkään kilpailu ei tee poikkeusta siitä, mutta totta kai vauhtia ja sen kehittymistä seurataan jatkuvasti.  Koko ajan pyrkimys on oppia ja kehittyä kuskina, Pynnönen toteaa.

Pynnösen kesäkausi on ollut nousujohteinen ja ajollisesti varsin varma. Kouvolan yleiskilpailun 14. ja Pohjanmaan kahdeksatta sijoitusta seurasi Neste Ralli, jossa Pynnönen yhdessä kartturi Timo Hantusen kanssa sijoittui yleiskilpailun 17:ksi ja R5-luokan seitsemänneksi.

Edeltäviä kilpailuja Pynnönen näkee onnistuneita ja tavoitteena on jatkaa kehittymistä:

– Pääsääntöisesti vauhtia ja varmuutta on tullut lisää kesän myötä. Toki vauhdillisesti Neste Rallissa tuli hiukan enemmän takkiin SM-kärkikuskeihin verrattuna kuin Pohjanmaan SM-rallissa, mutta silti tulokseen on oltava tyytyväinen, ja etenkin, että tavoitettiin maali ehjällä suorituksella. Kovia kuskeja näyttää olevan tulossa SM-ralliin, mutta tulospaineita ei silti oteta. Nyt on tärkeintä saada yleistä ajamista koko ajan paremmaksi ja luottoa entistä enemmän nuottiin, unohtamatta sen tekemisen tarkkuutta, Pynnönen toteaa lopuksi.

Teksti: Ville Pynnösen Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli