Speedway 17.06.2019

Viljam Lappi räväytti ensimmäisessä liigakilpailussa

Viljam Lappi onnistui Kotkien riveissä. Kuva: Matias Hirsimäki.

Speedwayn SM-liiga jatkoi etenemistään sunnuntaina Seinäjoella. Kilpailu oli samalla varkautelaisen Viljam Lapin ensi debyytti 500-kuutioisella pyörällä. Lappi suorastaan räväytti kilpailussa. Nuori speedwaykomeetta ajoi 17 pistettä kaiken kaikkiaan kuudessa erässä.

Alkukauden lepovuorossa ollut Seinäjoen Kotkat avasi samalla oman liigakauden kotikilpailulla. Mukana olivat myös Porin Nopea Racing, RTC-Racing, Wasamat ja Riga Speedway Club.

Lapin edustama Kotkien joukkue sijoittui kokonaiskilpailussa kolmanneksi edellään Porin Nopea Racing ja RTC-Racing

– Rata oli huippukunnossa ja todella vauhdikas. Startit sujuivat yhtä lukuun ottamatta hyvin. Ensimmäisen erän takarenkaan puhkeaminen viimeisessä mutkassa vei pisteen. Se tietysti vähän harmittaa. Koneessa on riittävästi voimaa. Nyt pitää vain saada lisää kokemusta ja kierroksia isolla pyörällä,  Lappi kommentoi heti kisan päätyttyä.

– Rehellisesti sanottuna, tämänpäiväinen pistesaldo oli itselle positiivinen yllätys siihen nähden, minkä verran olen ehtinyt isolla pyörällä harjoittelemaan. Isot kiitokset Tuomaisen Tomille, joka on auttanut valmennuksessa ison pyörän kanssa ja tietysti kotiväelle ja tyttöystävälle.

Seuraavaksi Lapilla on vuorossa reilun kuukauden tauko ennen 250-kuutioisten luokan MM-kilpailua Tanskassa 20.-21.7. Finaaliin pääsystä ajetaan kaksi semifinaalia aiempien vuosien tapaan.

Teksti: Timo Eronen.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Speedway