Speedway 17.08.2017

Viljam Lappi osallistuu FIMin ensimmäiseen nuorten speedwayn 250cc MM-kilpailuun

Viljam Lappi. Kuva: Appe Mustonen

Viljam Lappi on palannut takaisin radalle alkukauden loukkaantumisen jälkeen. Varkauden Ankkureiden 14-vuotias speedwaykuljettaja loukkasi olkapään alkukauden harjoituksissa, mutta se on nyt mennyttä elämää.

Ensimmäinen kilpailu Lapin loukkaantumisen jälkeen on Tsekin Pardubicessä 25. elokuuta ajettava 250-luokan maaradan FIM Long Track Youth World Cup. Tällä samalla radalla ajettiin muutama vuosi sitten myös GP-sarjan osakilpailu, joten paikka on mitä parhain nuorille, maaradan tulevaisuuden nimille. Kaluston kilpailuun Lappi sai Must One’s Racing Teamilta, moottori vaihdetaan paikan päällä vain astetta pienempään, eli 250 kuutioiseen.

Pardubicen kilpailun jälkeen Viljam Lappi Racing team suunnistaa kohti Prahaa, jossa järjestetään Kansainvälisen Moottoriliitto FIMin organisoima speedwayn 250-luokan kolmepäiväinen harjoitusleiri, jonka päätteeksi osallistujat ajavat kaksi semifinaalia, jossa kilpailevat pääsystä ajamaan maailmanmestaruudesta.

Harjoitusleirillä on kolmipäiväinen opetusohjelma sekä radalla että sen ulkopuolella ja siihen sisältyy aiheita, kuten tekniikkaa, fyysistä kuntoa, sääntöjä ja pöytäkirjoja koskevia ohjeita sekä käytännön ohjeita ajamisesta. Leirille on saatu valmentajaksi nelinkertainen speedwayn maailmanmestari Greg Hancock.

Hancock itse kommentoi FIMin tiedotteessa seuraavasti:

”Olen innoissani ja kiitän kunniasta saada mahdollisuuden osallistua vuoden 2017 FIM Speedway Youth Championship 250 -leirille. Minulla itselläni oli mahdollisuus ajaa 250-kuutioisella Weslake-moottorilla viimeisenä minispeedway-vuotenani 1985 ja se opetti minua paljon.”

Lappi itse lähtee kisaturneelle luottavaisin ja avoimin mielin. Opittavaa on varmasti paljon. Varkauden radalla ajetut testit maaratapyörällä antoivat luottoa lajiin, onhan kyseessä kuitenkin nuoren kuljettajan ensimmäinen kilpailu maaradalla. Speedwayleiri tulee varmasti antamaan paljon. Semifinaalikilpailuun nuorukainen lähtee tietenkin hakemaan jatkopaikkaa finaaliin, mutta vastus on armottoman kova. Muut kuskit ovat vuosia edellä, niin iän kuin kokemuksenkin puolesta, mutta varkautelainen Ankkurit-joukkueen kasvatti ei kuvia kumartele.

Teksti: Timo Eronen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Speedway