Maarata 30.04.2017

Viljam Lappi näytti taitonsa maaradalla

Tässä menee maaradan uusi suomalaislupaus. Kuva: Timo Eronen

Joensuun 1000 metrin maaradalla järjestettiin harjoitusajot tulevaa maaradan SM-finaalia silmälläpitäen. Paikalle saapui myös VRT:n Viljam ”Viltsu” Lappi, joka on ajanut muutaman vuoden minispeedwaytä, viime kesänä kuvioihin astui 250-kuutionen speedwaypyörä.

Viljam Lappi sai Joensuussa ajettavakseen Team Mustosen täysiverisen maaratapyörän täysikokoisella 500 cc koneella. Ensimmäiset kierrokset pitkällä radalla ja isolla pyörällä meni tunnustellessa. Paikalla olleet pitkän linjan harrastajat saivat takuulla hieroa silmiään Lappia seuratessaan. Nuoren miehen vauhti kehittyi viiden ajotunnin aikana suorastaan jättiläisharppauksilla. Alun epävarmuus vaihtui täysiverisiin kisastartteihin ja kaasuluisti ei paljoa kaasuttimessa laskenut, hallitusti korkeintaan. Maarata on saanut uuden suurlupauksen.

– Ajo meni ensikertalaiselle hyvin. Alkoihan tuota vauhtiakin olemaan, ison pyörän teho on huomattava verrattuna kaksipuolikkaaseen. Tulevana kesänä osallistun speedwayn puolella 250-kuutioisten EM- ja MM-kilpailuihin sekä maaradan puolella 250-kuutioisten MM-kilpailuun Tsekeissä. Maarata kilpailu ajetaan 400 metrin radalla, se on pitempi kuin normaalit speedway-radat, muttei kumminkaan verrattavissa tällaiseen 1000 metrin rataan. Tavoitteet on joka tapauksessa asetettu korkealle, Lappi totesi

Viljamin otteita voi seurata Facebookissa.

Teksti ja kuva: Timo Eronen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Maarata