Speedway 20.08.2018

Viljam Lappi joukkueensa paras pistemies Ruotsin speedwayliigassa

Viljam Lappi. Kuva: Lea Häyrinen

Viikonloppuna kilpailtiin jälleen Ruotsin Eskilstunassa 250 cc -luokan speedwayliigassa. Varkauden Viljam Lappi oli mukana Hagfors Ungdom -joukkueen kantavana voimana, ajaen liigakilpailusta 10+3 pistettä.

Alkuerät menivät suomalaisnuorukaiselta varsin hyvin, hän saalisti yhden erävoiton, kolme kakkossijaa ja yhden kolmossijan. Lopuksi jouduttiin ajamaan uusintaerä viidennestä sijasta, jonka Lappi hoiteli varmasti kotiin päin, siitä aiemmin mainittu +3 pistettä.

Eskilstunan 350 metriä pitkä, kallistetuilla loivilla kaarteilla oleva rata ei ollut Lapille entuudestaan tuttu. Harjoituksia ei järjestetty ollenkaan, ja takasuorankin startit olivat kiellettyjä tällä kertaa. Varkauden nuorukainen kuitenkin ei antanut edellä mainittujen haitata menoa. Radan kovuus tuotti monelle kuskille haasteita renkaan kulumisen muodossa. Sääntöjen mukaan kuljettaja saa käyttää vain kaksi uutta kanttia kilpailussa, eli suomeksi sanottuna yksi takarengas kilpailua kohti.

– Rata oli hyvä, vaikka se söikin rengasta uskomattoman paljon. Startit onnistuivat hyvin, ja vauhti oli kohdallaan. Viimeisissä erissä rengas oli jo totaalisen loppu. Uusinnassa, joka jouduttiin ottamaan vielä kahdesti, ensimmäisen keskeytettyä, ajattelin että näinköhän se enää kestää maaliin asti. 10 pistettä alkueristä ja uusinnan voitto, ei huonosti ollenkaan, Lappi  kertoi tunnelmistaan heti kisan jälkeen.

Lappi on keskiarvotilastossa kolmantena, ajettuja eriä nuorella miehellä on takana 15, joista on tullut kaikkiaan 32 pistettä, eli keskiarvoksi 2.133. Tulos on varsin hyvin ensikertalaiselle.

Teksti: Timo Eronen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Speedway