Speedway 19.08.2019

Viljam Lappi EM-finaalin 12:s

Viljam Lapin tiimi: Jarkko Lappi, Viljam Lappi ja Tero Hatva. Kuva: Viljam Lapin tiedotus.

Viljam Lappi ajoi viikonloppuna viimeisen kerran 250-kuutioisten luokan speedwaykilpailun. Kilpailuksi valikoitui EM-finaali, missä Lappi sijoittui 12:ksi.

Lapin pääsyä itse finaaliin edelsivät semifinaalit, jotka ajettiin Pardubicessä. Lapille sattui arvonnassa semifinaali 1, joka ainakin kaaviossa oli kovempi kuin semi 2.

Semifinaalin harjoituksissa Lapin vauhti oli kohdallaan, mutta starttien kanssa tekeminen oli hiukan tahmeampaa. Se näkyi myös itse kilpailussa, mutta ahkera pyörän säätäminen tuotti tulosta ja startitkin alkoivat onnistua.

Lappi voitti semifinaalin viimeisen erän ja sen seurauksena tuli uusintaerä, jossa ratkottiin viimeiset kaksi paikkaa finaalin.Lappi ajoi toiseksi, mikä tiesi siirtymistä Divisoviin illan ja yön aikana, jossa varsinainen finaali ajettaisiin.

Divisov tunnetaan myös Jawan ratakoneiden syntysijana. Samalla voidaan mainita, että Jawa täytti lauantaina merkkinä kunnioitettavat 90 vuotta.

Divisovin rata näytti ensi vaikutelman puolesta hyvältä ja malliltaan ajettavalta. Moni kakku päältä kaunis sanotaan, Divisovin rata oli todella huonokuntoinen, pehmeä ja monttuja monttujen perään, varsinainen perunapelto suoraan sanottuna.

– Ensimmäisessä erässä en päässyt tarpeeksi hyvin lähdostä ja nolla pistettä. Seuraava erä oli vähän parempi(1p.),kolmas erä oli jo hyvä ja siitä 2 pistettä. Neljäs erä oli myös hyvä ja tiukkaa taistelua joka kierroksella. Maaliin tulin kolmantena ja tuloksena yksi piste. Onnistuin pitämään takanani viime vuoden maailmanmestarin. Viidennestä erästä myös 1 piste, Lappi kommentoi.

– Ihan ok kisa olosuhteisiin nähden. Vauhti oli kohdallaan, mutta tuuria olisi tarvinnut enemmän. Kilpailu kesti noin neljä tuntia kaatumisten ja ritsaongelmien ja ylimääräisten lanaustaukojen takia. Itselle kerkesi tulla erän 4 ja 5 väliin puolitoista tuntia. Erä 4 onnistui vasta seitsemännellä yrityksellä. Kisa ei tuntunut enää EM-finaalilta, 32 asteen lämpötila ei ainakaan helpottanut kilpailua.

– Tähän kisaviikonloppuun on hyvä lopettaa 250-kuutioisurani ja alkaa keskittyä isompaan luokkaan-

Kuten sanottua, Lappi jätti pikkuluokan nyt taakseen ja keskittyy jatkossa ajamaan vain isolla pyörällä. Paikka SM-liigassa on tällä hetkellä Seinäjoen Kotkien joukkueessa. Seuraavaksi vuorossa olisi SM-liigan viimeinen ottelu Hyvinkäällä, jos vain Lappi tiimeineen ehtii palata Puolan turneelta. Lappi välittää isot kiitokset tukijoukoilleen ja sponsoreilleen, joita ilman speedwayn ajaminen olisi huomattavan paljon vaikeampaa.

Teksti: Timo Eronen.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Speedway