Maarata 12.10.2017

Viljam Lapin ensimmäinen 250 cc kisakausi takana

Viljam Lapin tulokaskilpailu speedwayn 250 cc MM-sarjassa sujui yli odotusten. Kuva: Lea Häyrinen

Käsi ylös sille, joka uskoi ennen ratalaji kauden 2017 alkua, että Viljam Lappi tulee ja näyttää ja ajaa itsensä 250-kuutiosten maaradalla MM sijalle 5. ja ensimmäisissä speedwayn 250 cc MM-kilpailussa sijalle 11. Eipä tainut montaa kättä nousta.

Lapin ensimmäinen kokonainen kausi 250-kuutioisten luokassa on nyt taputeltu. Kausi alkoi Saksasta ja Tanskasta, josta haettiin vauhtia kauteen. Muutama päivä ennen vappua Lappi kokeili ensimmäiset metrit maaradalla Joensuussa. Paikalla olleet näkivät päivän aikana huikeaa edistymistä, joten lupa odottaa parempaakin painui paikalla olleiden mieliin. Tämän jälkeen sattui ikävä loukkaantuminen harjoituksissa, mutta kahdeksan viikon sairasloma kasvatti nuoren Varkautelaisen sisua siihen malliin, että harva uskoikaan mitä tultiin näkemään.

Viljam Lappi

Viljam Lappi ajoi 250-kuutiosten maaradalla viidenneksi. Kuva: Lea Häyrinen

Maaradan MM-kisoista napattu viides sija oli Viljamille erinomaistakin parempi suoritus, kokemusta pitkältä radalta ei ollut kymmentä kierrosta enempää. Seuraavaksi Ankkureiden bussi jatkoi matkaa kohti Prahan harjoitusleiriä, jonka yhtenä valmentajana toimi mm. speedwayn legenda Greg Hanckok. Harjoitusleirin jälkeen osallistujat jaettiin kahteen karsintakilpailuryhmään, joista valikoituivat varsinaiseen MM-finaaliin 16 parasta 250cc luokan kuskia.

– Rata finaalissa oli aika märkä ja liukas. Startit ratkaisivat paljon. Ylsin sijoitukseen 11 joka oli hyvä näin vähällä ajomäärällä ja kokemuksella, kommentoi Lappi finaalia.

Kauden loppuhuipennusta lähdettiin hakemaan Ruotsin Hagforssista ja siinä onnistuttiin. Euroopan mestari ja MM-sarjan kolmas nappasi voiton Lapin ollessa toinen. Kausi oli kokonaisuudessaan Lapin osalta onnistunut ja tavoitteet ensivuodelle on jo asetettu; mitalia lähdetään hakemaan ja sen eteen saa tehdä valtavasti työtä läpi vuoden.

Teksti: Timo Eronen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Speedway